logo F1online.skF1online.sk

V týchto autách je to ešte väčšia výzva než vlani, hovorí Leclerc

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Ferrari začalo monacký víkend tak, ako potrebovalo. Zhostilo sa úlohy mierneho favorita a monopost F1-75 potvrdil svoju povesť auta, ktoré dobre zvláda pomalé zákruty a prejazd cez obrubníky. V piatok bol Charles Leclerc najrýchlejší v oboch tréningoch a aj keď pred novinármi nebol úplne spokojný, ocenil kvality svojho auta.

Hlavne druhý tréning zakončili piloti Scuderie s pekným náskokom na Red Bull. Táto trať by mala ich monopostu skvelo vyhovovať, preto bude dôležité pozbierať veľa bodov a zajazdiť bezchybne.

„Prvý voľný tréning nebol nijak skvelý, druhý už bol o čosi lepší,“ hodnotí svoj piatok Charles Leclerc. „Naozaj si myslím, že pred sobotou musíme urobiť ďalší krok, pretože jazdci aj tímy si istotne nechali určitú rezervu. Zatiaľ tak stále čelíme množstvu neznámych.“

„Auto vyzerá rýchle, takisto v pretekovom tempe to vyzeralo dobre, aj keď premávka bola dosť hustá. Počiatočný pocit je však dobrý. Dúfajme, že pred zajtrajškom dokážeme urobiť taký krok, aký si želáme a od toho sa odrazíme k skvelému víkendu,“ hovorí domáci miláčik.

A ako si ten „ďalší krok“ predstavuje? „Jazda, z veľkej časti to je čisto jazdecká stránka. Išiel som do toho krok po kroku a zatiaľ to ide dobre. Akonáhle urobíte ten posledný krok, riziko je omnoho vyššie, ale to si musíme odložiť až do kvalifikácie,“ hovorí Leclerc.

„Je to zložité, pretože okruh je veľmi, veľmi hrboľatý a treba veľa jazdiť po obrubníkoch. Naozaj tak cítite rozdiel oproti minuloročnému autu a je to ešte väčšia výzva než kedykoľvek predtým. Zatiaľ sme však konkurencieschopní, takže som rád,“ dodal Charles.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz sa k nemu v piatok dokázal priblížiť. Španielsky pretekár minulý týždeň otvorene priznal, že v porovnaní s Leclercom stráca. Dnes však vyzeral konkurencieschopne.

„Sme konkurencieschopní, čo je tá najdôležitejšia vec. Je to veľká výzva, tieto autá lietajú zo strany na stranu a s hrboľmi a obrubníkmi je to ešte zložitejšie. Vyzerá to však tak, že ostatní s tým bojujú ešte viac. Čaká nás skvelá výzva,“ hovorí Sainz.

„Vyzerá to, že dokážeme pracovať s pneumatikami a nechýba nám ani prítlak, čo je na tejto trati najdôležitejšie. Jazda, nerovnosti a obrubníky sú výzvou pre všetkých,“ dodal rodák z Madridu.

Súvisiace články

Diskusia