logo F1online.sk

Zlodeji Vettela nepripravili o nič cenné. Tú tašku som mal rád, hovorí smutne

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Barcelonský víkend bol pre Sebastiana Vettela náročný po všetkých stránkach. Po zložitých troch dňoch na trati si ho v pondelok ráno pred hotelom vyhliadli vreckári, ktorí mu odcudzili osobnú tašku. Síce sa ich sám pokúšal vypátrať, no napokon neuspel. Na druhej strane hovorí, že zlodeji nemali svoj šťastný deň. V ruksaku totiž nemal nič cenné.

Sebastianova pátracia akcia na skútri síce neviedla na adresu barcelonských zlodejov, avšak tí zo svojho lupu zrejme veľkú radosť nemali. Tej najcennejšej veci sa totiž beztak museli zbaviť.

„Ráno som sa odhlásil z hotela a tašku si odložil do auta,“ spomína na tlačovke pred Veľkou cenou Monaka Vettel. „Keď som sa k autu zakrátko vrátil, uvedomil som si, že taška je preč. Po chvíli som si spomenul, že v nej sú slúchadlá, ktoré sa dajú lokalizovať. Slúchadlá som našiel, ale tašku nie, takže to vlastne žiadna naháňačka nebola.“

„Samozrejme, trochu ma sklamalo, že som prišiel o tašku. Slúchadlá som našiel v nejakom kvetináči. Myslím, že zlodej dobre vedel, že sa dajú vystopovať,“ hovorí Vettel, ktorý sa vraj o svoju vlastnú bezpečnosť neobával.

„Chcel som svoju tašku – to bolo jediné, na čo som myslel,“ hovorí nemecký pretekár, ktorý sa hlavne chcel vyhnúť zdĺhavému a nepríjemnému vybavovaniu nových dokladov. Nič cenné však v ruksaku nemal.

„Nebolo tam veľa cenností. V tom čase som si nebol istý, či som v taške mal aj svoj pas alebo nie. Ako sa napokon ukázalo, pas bol v inej taške, takže som mal šťastie,“ povedal Vettel.

„Mal som tam však napríklad občiansky preukaz, preukaz poistenca alebo vodičák – skrátka všetky tie nudné veci, ktoré nedokážete rýchlo vybaviť a musíte pri tom vyplniť všetky tie formuláre. Na to som sa skutočne netešil.“

„Našťastie som tam nemal žiadne peniaze. Boli tam tiež nejaké obväzy na koleno (Seb si ho popálil na motorke pred VC Španielska, pozn. red.). Myslím si, že nech ten batoh ukradol ktokoľvek, príliš dobrý obchod to preňho nebol, pretože možno jediná cenná vec boli tie slúchadlá, ktorých sa aj tak museli zbaviť, aby ich nikto nenašiel. Tú tašku som však mal naozaj rád!“ hovorí Vettel smutne.

„Chcel som sa tam pozrieť, či niekoho nezbadám. Možno by sa mi podarilo si ho ukradnúť späť a potom naskočiť na skúter, ale nikto tam nebol,“ dokončil svoje rozprávanie Seb.

Súvisiace články