logo F1online.skF1online.sk

Ricciardo po sezóne bez zmluvy? Podľa niektorých správ nepodpísal na tri roky (aktualizované)

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 5. 2022

Dianie okolo budúcnosti austrálskeho pretekára Daniela Ricciarda naberá na obrátkach. Jeho výkony v McLarene nie sú ani zďaleka také, ako by si jeho šéfovia priali a stále častejšie sa šušká o jeho konci. Ricciardo však mal mať v rukách mocný tromf, a síce kontrakt platný aj na sezónu 2023. To však nemusí byť pravda.

Daniel podpísal zmluvu s McLarenom na jar 2020. V tom čase bol ešte pilotom francúzskeho Renaultu, ktorý ho platil skutočne štedro, avšak nedodal mu auto, s ktorým by Ricciardo mohol uspieť. Dohodol sa teda so Zakom Brownom a od sezóny 2021 sa stal jazdcom McLarenu.

Britský tím nikdy oficiálne nepotvrdil, aký dlhý jeho kontrakt je. Oficiálne stanovisko z Wokingu znelo, že sa jedná o „viacročnú zmluvu“. Postupne vyplávalo na povrch, že kontrakt bol podpísaný na tri roky, teda do konca sezóny 2023. Je to však skutočne tak? Podľa portálu Motorsport-Total.com to tak byť nemusí.

V Barcelone dostal Ricciardo otázku, či sa už s McLarenom rozprával o sezóne 2023. Odpovedal: „Nie, nerozprávali sme sa, ale som si istý, že budeme hovoriť ešte pred letnou prestávkou.“

Prečo by teda mal vôbec vyjednávať, keď podpísal trojročnú zmluvu? „Správne,“ dodal Ricciardo zaskočeným hlasom. „Práve ste ma prinútili odpovedať na niečo, čo som nemal. Dobrý postreh.“

Po tejto odpovedi má nielen Motorsport-Total.com vážne pochybnosti, či Daniel skutočne podpísal trojročný kontrakt. Zrejme sa skôr jedná o dvojročnú zmluvu s rôznymi opciami, ktoré ju stranám umožnia predĺžiť o ďalší rok. Sám Zak Brown ich svojim jazdcom dáva do zmlúv rád. V kontrakte ju mal aj taký Carlos Sainz, ktorému však McLaren vyhovel a umožnil mu odísť do Ferrari napriek tomu, že vďaka opcii mohol tento prestup „zatrhnúť“. Americký biznismen si vtedy vystačil s Ricciardom, čo sa však neukázalo ako najšťastnejší ťah.

Aktualizované 11:00: Daniel Ricciardo na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Monaka jednoznačne prehlásil, že má platnú zmluvu aj na rok 2023.

Súvisiace články

Diskusia