logo F1online.sk

Magnussen berie svoje slová vo vysielačke späť: Povedal som to vo vypätom okamihu

Kevin Magnussen
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 5. 2022

Sobotné nadšenie tímu Haas z dvojnásobného postupu do Q3 na Veľkej cene Španielska v nedeľu rýchlo opadlo. Micka Schumachera pripravila o šancu zabojovať o body nesprávna stratégia, Kevina Magnussena jeho kolízia s Lewisom Hamiltonom v prvom kole pretekov. Dánsky pretekár sa následne vo vysielačke nevyjadril na adresu sedemnásobného šampióna práve lichotivo. Po pretekoch však vzal svoje slová späť a priznal, že nemal v tom čase práve chladnú hlavu.

Jazdci sú často konfrontovaní s tým, akých vyjadrení sa dopustia po incidentoch na trati, keď ich žilami koluje adrenalín. Máloktorý má okamžite dojem, že sa sám dopustil chyby a hneď naštvane hlási, že chyby sa dopustil ten druhý. A podobné to bolo aj pri incidente Kevina Magnussena a Lewisa Hamiltona v prvom kole Veľkej ceny Španielska.

„Lewis vedel, čo robí, vrazil do mňa,“ prehlásil rozčúlene dánsky pretekár do vysielačky. Keď bol po pretekoch opýtaný na to, čo tým myslel, odpovedal jednoducho: „Nič.“

„Povedal som to vo vypätom okamihu. Skrátka poviete, čo poviete, no potom sa na to pozriete v opakovanom zábere a častokrát je to inak,“ povedal Magnussen po pretekoch, pritom priznal, že incident v tom čase vlastne ešte nevidel.

„Vo vypätí toho okamihu ste vždy naštvaný, ale pôjdem a pozriem si ten incident ešte raz. Potom sa posunieme ďalej,“ dodal.

Nejaké zvlášť negatívne pocity neprejavil ani Hamilton, ktorý sucho zhodnotil, že sa „držal v normálnej jazdeckej línii“, keď sa Magnussen „prirútil odnikiaľ a trafil ho“.

„Zaútočil na mňa zozadu, potom ma trafil zboku. Neviem o tom povedať viac, skrátka je to tak, ako to je,“ povedal Hamilton.

Komisári tento incident zaznamenali, no ako sme sa už naučili, ku kolíziám v prvom kole pretekov pristupujú o čosi benevolentnejšie. Napokon rozhodli, že nie je potrebné podniknúť ďalšie kroky.

Súvisiace články