logo F1online.sk

Vettelovi v pondelok ukradli tašku, Nemec pátral po zlodejoch na skútri

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala23. 5. 2022

Po strastiplnej nedeli si Sebastian Vettel nevydýchol ani v pondelok. Pred hotelom v Barcelone si ho zrejme vyhliadli miestni vreckári, ktorí mu ukradli osobnú tašku. Pilot Aston Martinu sa ich snažil vypátrať na skútri, ale napokon neuspel.

O krádeži informoval španielsky portál El Periodico. Sebastianovi Vettelovi mal byť o ôsmej ráno odcudzený ruksak. Podľa dostupných informácií štvornásobný majster sveta spolu s rodinou prechádzal Barcelonou vo svojom Aston Martine, no keď pred hotelom v centre na moment vystúpil z auta, zlodeji využili príležitosť a cez okno mu ukradli ruksak, ktorý sa nachádzal vo vnútri.

Zlodejom sa podarilo uniknúť s Vettelovou taškou, v ktorej boli okrem iného aj jeho slúchadlá AirPods s GPS. S pomocou aplikácie v jeho iPhone sa mu podarilo zistiť ich polohu. Sebastian Vettel sa na skútri vybral cez mesto, no na mieste, na ktorom sa mali jeho veci nachádzať, nenašiel ruksak, ale len v kvetináči odhodené slúchadlá.

Hovorca Aston Martinu pre motorsport.com potvrdil správy španielskeho denníka. “Dnes ráno došlo k odcudzeniu tašky, ktorá patrila Sebastianovi Vettelovi. Pokúsil sa ju nájsť s pomocou jeho iPhonu, ktorým vystopoval slúchadlá v taške. Našiel ich však odhodené, ukradnutú tašku sa mu tým pádom nepodarilo nájsť.”

Vettel incident nahlásil miestnej polícii už počas toho, ako stopoval polohu slúchadiel. Polícia sa ho snažila odhovoriť od toho, aby zlodejov priamo prenasledoval a radšej sa vrátil do hotela, no Nemec trval na tom, že bude v pátracej akcii pokračovať, keďže ich nesledoval priamo, ale šiel podľa polohy GPS.