logo F1online.sk

Pérez bol v Mexiku, navštívil svoju matku, ktorú prepustili z nemocnice

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala31. 7. 2020

Sergio Pérez bude chýbať na oboch pretekoch v Silverstone. Dozvedeli sme sa to vo štvrtok večer, keď sa Pérezov test na COVID-19 ukázal ako pozitívny. Mexičan prezradil, že po pretekoch v Maďarsku strávil dva dni v Mexiku, kde bol navštíviť svoju matku, ktorá sa po “veľkej nehode” zotavovala v nemocnici.

Pérez je teraz v izolácii, podľa nariadení britskej vlády v nej bude musieť zostať aspoň desať dní. To znamená, že najbližšie zasiahne do diania na trati v Barcelone, ak pred pretekmi budú jeho testy na koronavírus negatívne.

“Ako už viete, bol som pozitívne testovaný na COVID-19,” prihovoril sa fanúšikom cez sociálne siete Sergio Pérez. “Som veľmi smutný, je to jeden z najsmutnejších dní v mojej kariére. Na tento víkend sme sa tvrdo chystali, aby sme naň boli stopercentne pripravení.”

Vzápätí pokračoval: “Viem, že by som mal pod sebou skvelé auto. Tím odviedol fantastickú prácu. Je mi naozaj smutno z toho, že sa to udialo, no len to ukazuje, akí sme voči tomuto vírusu zraniteľní.”

Pérez následne vysvetlil, že počas krátkej prestávky nebol len na Sicílii, ale aj v Mexiku. “Po Maďarsku som postupoval podľa inštrukcií FIA a môjho tímu. Súkromným lietadlom som na dva dni zašiel do Mexika, aby som sa stretol s mojou matkou, ktorá mala veľkú nehodu. Mohol som ju vidieť hneď, ako ju prepustili z nemocnice. Rovnakým spôsobom som sa vrátil späť do Európy — pri dodržaní všetkých protokolov.”

“Neviem, kde som to dostal. Nemám vôbec žiadne symptómy, čo len poukazuje na to, akí sme všetci zraniteľní,” pokračoval pilot Racing Pointu, ktorého vo Veľkej Británii zastúpi Nico Hülkenberg. “Chcem sa poďakovať všetkým jazdcom za ich podporu, môjmu tímu, úradom aj fanúšikom.”

“Pre mňa je to určite ťažká chvíľa, ale som si istý, že sa vrátim posilnený,” doplnil.