logo F1online.sk

Surer: Pochybujem, že zo Schumachera vyrastie šampión

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala18. 5. 2022

Je úspech v motoršporte dedičný? Ak by to bola pravda, Mick Schumacher má zisk majstrovského titulu zaručený. Bývalý pretekár Arrowsu či Brabhamu Marc Surer však synovi sedemnásobného šampióna veľmi neverí. Vraj z neho vyrastie dobrý jazdec, ale zisk titulu bude s najväčšou pravdepodobnosťou nad jeho sily.

Pre Micka Schumachera je pobyt v Haase akousi školou pred tým, čo by v budúcnosti mohlo prísť. Na prípadný prestup do Ferrari si však ešte aspoň dve sezóny bude musieť počkať, tak dlho bude platiť nová zmluva, ktorú nedávno podpísal Carlos Sainz.

Mladý Nemec má zatiaľ pred sebou náročnú úlohu; ukázať, že Kevina Magnussena dokáže porážať a učiť sa podobne, ako sa George Russell učil vo Williamse. Kam to však dospeje? Nad touto otázkou sa už zamýšľal Marc Surer v podcaste z dielne Formel1.de. “Bude z neho dobrý jazdec. Pochybujem však, že sa raz stane majstrom sveta, hoci to nevylučujem.”

Schumacher momentálne ťahá za kratší koniec vo všetkých interných štatistikách. Na body prehráva 0:15, v kvalifikáciách a pretekoch 2:3. Okrem toho je len jedným z dvoch stálych jazdcov, ktorí majú na svojom bodovom konte stále nulu.

V Miami pritom mohol bodovať, keby nekolidoval so Sebastianom Vettelom. “Hlavný podiel viny je na Mickovi. On doňho vrazil. Vettel bol vpredu, ale niekedy skrátka musel zatočiť. Nemohol ísť stále rovno len preto, že by Mick mohol byť spolovice vedľa neho.”

Aj posledná veľká cena však mala zo Schumacherovho pohľadu isté pozitíva. Jedným z nich je, že bol rýchlejší než Kevin Magnussen. “Rýchlosť vám nikto nemôže vziať,” poznamenal Surer, ktorý si myslí, že mladíkovi sa podarí nadviazať na to, čo predvádzal v juniorských kategóriách.

V druhej sezóne zakaždým zosilnel. “Toto bola jeho silná stránka aj v nižších sériách. Na začiatku nebol veľmi presvedčivý, ale nakoniec vyhrával preteky a získal i titul. Tak to podľa mňa bude pokračovať aj tu.”

“Na začiatku mal na Magnussena obrovskú stratu, keďže on mal viac skúseností a tím pozná. To nebolo férové porovnanie, ale už to dáva dokopy, už je konzistentnejší. Je to práveže Magnussen, čie výkony kolíšu. Myslím, že z pohľadu celej sezóny bude Mick tým rýchlejším pilotom,” znie Surerova predikcia.

Súvisiace články