logo F1online.sk

Vettel sa musí pozerať do zrkadiel, odkazuje Ralf Schumacher

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala12. 5. 2022

V nedeľu sa na trati zrazili azda dvaja najväčší kamaráti v padoku, keď sa Mick Schumacher v prvej zákrute pokúsil prebehnúť svojho skúsenejšieho krajana. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že mladík v službách Haasu bol príliš optimistický, no Ralf Schumacher má iný pohľad: Sebastian Vettel sa mal pozerať aj do zrkadiel a nechať mu miesto.

“Kde tam bol priestor? Ja som žiaden nevidel,” ozval sa vo vysielačke Sebastian Vettel, ktorému hneď bolo jasné, ako dopadne jeho prvá VC Miami. Keď ho mechanici zatláčali do garáže a on si vyzliekal rukavice, ešte doplnil: “Neviem, kam chcel ísť. Zbadal som ho v poslednej sekunde, no vtedy som už zatáčal. Je to škoda pre nás oboch.”

Schumacher mal najskôr na vec úplne iný pohľad a ešte v aute vyhlásil, že to bola jednoznačne jeho zákruta a tým pádom mal nárok na to, aby mu Vettel nechal miesto. Komisári to napokon vyhodnotili ako pretekový incident.

Expert nemeckej Sky Sports Ralf Schumacher mal jasno v tom, kto nesie väčší podiel viny. “Mick sa nevie vypariť, Sebastian sa musí pozerať do zrkadiel,” zareagoval. Mickovmu manévru rozumie, hoci uznal, že na to mohol ísť aj umnejšie. “Mick sa o to musí pokúsiť. Jasne však vidíte, že trochu zaváhal. Možno to nemal vôbec robiť, pretože keby brzdil o čosi neskôr, zákruta by už patrila jemu.”

“Naďalej však platí, že obaja spolu veľmi dobre vychádzajú. Sebastian tiež potvrdil, že ho tam nečakal. Keby ho zbadal, určite by mu nechal viac miesta. Bolo by skrátka fajn, keby Mick aj Sebastian skončili na bodoch,” doplnil víťaz šiestich veľkých cien F1.

Mick Schumacher je naďalej jedným z dvoch permanentných jazdcov bez bodu. Tým druhým je Nicholas Latifi.

Súvisiace články