logo F1online.sk

Schumacher pochybuje, že zmena štruktúry Ferrari niečo zmení, volil by “demolíciu”

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala27. 7. 2020

Mattia Binotto hneď po Veľkej cene Maďarska avizoval, že v Maranelle sa schyľuje k vážnejším zmenám vo fungovaní tímu. Kedy niečo také prinesie ovocie, je zatiaľ otázne. Ralf Schumacher sa v každom prípade obáva, že zmeny sú skôr kozmetické a vôbec neprinesú želaný efekt.

Maranello v priebehu minulého týždňa oznámilo, že chce svoje problémy začať riešiť zriadením oddelenia, ktoré sa bude špecializovať na výkon. Povedie ho Enrico Cardile. Výhodou v porovnaní s terajšou štruktúrou má byť fakt, že každé oddelenie sa bude koncentrovať na svoju oblasť špecializácie. Fungovanie tímu má byť o čosi jednoduchšie a priniesť aj výsledky.

Ralf Schumacher tomu ale veľmi neverí. “Mne to znie, akoby sa snažili vonkajšiemu svetu demonštrovať, že sa u nich niečo mení,” hodnotí zmeny vo Ferrari v rozhovore pre Sky. “Ja si ale nie som tak celkom istý, že toto je to správne riešenie.”

Z krátkodobého hľadiska podľa brata sedemnásobného šampióna tak skoro nemožno čakať výsledky. “Tieto autá sú také komplexné… Ak sa niečo niekde pokazí, najskôr musíte zistiť, kde je ten problém. Toto bude úloha, ktorej vyriešenie im istotne potrvá aspoň do zimy. Môžeme len dúfať v to, že budúci rok budú silnejší.”

Krátkodobý prínos v zmene štruktúry Schumacher nevidí, no pochybuje aj o dlhodobej vízii tímu. Na problémy by — kým je čas — Ferrari naordinoval oveľa radikálnejší liek: “Ja by som im navrhol demolíciu, vykopať jednu obrovskú dieru a začať opäť klásť základy. S poriadne veľkým zastúpením ocele.”