logo F1online.sk

Mick potrebuje perfektný víkend, hovorí Steiner

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Nie je zase až také ťažké si predstaviť, ako by na tom bol tím Haas, keby sa ruský prezident Vladimir Putin nerozhodol napadnúť Ukrajinu. Táto udalosť totiž z kokpitu amerického celku „vyprevadila“ Nikitu Mazepina a posadila doň Kevina Magnussena. Dánsky pretekár sa postaral o všetkých pätnásť bodov stajne v novej sezóne a tým aj o priebežné ôsme miesto v Pohári konštruktérov. Vyslal tým jasný signál Mickovi Schumacherovi, že potrebuje zabrať.

Nemecký mladík stále čaká na prvé body vo svojej kariére. Vlani ich nikto príliš neočakával, no Kevin Magnussen ukazuje, že s týmto autom ich získať môže. Miami bude jeho pokusom číslo 27.

Portál The Race sa v Miami porozprával so šéfom tímu Güntherom Steinerom a jeho redaktori naznačili, že Mickovi možno ani tak nechýba tempo, ale skôr potrebuje poskladať kompletný a bezchybný víkend. „Máte pravdu. Ak vám v strede poľa chýba čo i len trochu, tak skončíte mimo bodov, pretože je to veľmi, veľmi tesné,“ povedal Steiner.

„Kevin skončil na bodoch na všetkých podujatiach s výnimkou jedného. Myslím si teda, že aj Mick sa tam dostane. Potrebuje však perfektný víkend, v opačnom prípade z toho body nebudú, pretože konkurencia je v strede poľa nesmierne silná.“

„Keď získate svoje prvé body, potom je zvyčajne všetko jednoduchšie, pretože sa konečne dostanete cez prekážku. To vás motivuje k lepším veciam,“ dodal Steiner.

V Imole to vyzeralo nádejne, keď Mick skončil v šprinte v najlepšej desiatke. V pretekoch však prišli dve jazdecké chyby, ktoré ho zosunuli na chvost. Prišiel tiež o preteky v Saudskej Arábii, ktoré vynechal po tvrdej nehode v kvalifikácii.

„Spolupráca s ním je veľmi uvoľnená. Mick je dobrý chlapík a vie, čo robí,“ povedal na margo tímového kolegu Kevin Magnussen.

„Ani sa nedá povedať, že sa k nemu snažím byť otvorený, pretože byť otvorený k nemu je veľmi ľahké. Nehľadá výhovorky, k sebe aj tímu je veľmi úprimný a je ľahké s ním pracovať. V tíme ho majú radi a je to skvelý pretekár,“ dodal Magnussen.