logo F1online.sk

Vettel sa zastal Hamiltona: Je to namierené zvlášť proti Lewisovi

Sebastian Vettel
© Instagram/kymillman
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 5. 2022

Možno by ste očakávali, že sa tento problém bude týkať hlavne zástupcov mladších generácií. Opak je však pravdou a do otvoreného boja s FIA sa púšťajú dvaja z najskúsenejších – Lewis Hamilton a Sebastian Vettel. Nemecký pretekár sa zastal pilota Mercedesu v otázke zákazu pírsingov a hovorí dokonca, že zo strany FIA je to „osobná“ záležitosť.

Vettel v piatkových tréningoch vtipne protestoval proti novým pomerom, v ktorých sa dbá na dôsledné dodržiavanie všetkých predpisov, keď si nasadil spodky cez svoju pretekársku kombinézu. Dvaja piloti, ktorí majú v súčte na konte jedenásť majstrovských titulov, považujú tieto nariadenia za trochu zbytočné a požadujú, aby jazdci mali viac slobody, a to aj na úkor bezpečnosti a ochrany zdravia.

„Myslím, že je trochu zbytočné túto tému nafukovať,“ povedal Vettel. „V tejto fáze je to podľa mňa skôr osobná záležitosť zo strany FIA a cítim, že je to namierené zvlášť proti Lewisovi.“

„Hovorili sme aj o spodnom prádle, ale popravde, je toto tá najzaujímavejšia vec, o ktorej sa môžeme baviť? Do určitej miery je tu obava o bezpečnosť a v prípade, že sa auto vznieti, môže to byť nepríjemné,“ hovorí štvornásobný šampión.

„Do určitej miery je to však tiež záležitosť osobnej slobody a sme dosť starí, aby sme sa rozhodovali sami, v aute aj mimo neho,“ dodal Vettel.

Pri pohľade na športovú stránku sa zdá, že jeho tím v Miami spadol opäť tam, kde bol pred Imolou. Počas talianskeho víkendu nebola výkonnosť britského tímu najhoršia, no v Amerike spadli Vettel aj jeho tímový kolega Lance Stroll opäť do poslednej štvrtiny štartového poľa.

„Je to zložitá trať. Myslím, že stále môžeme vyladiť naše auto, vlastne my ho musíme vyladiť, aby sme ho o trochu viac prispôsobili tomuto okruhu. Celkovo je však zábavná a rýchla, no väčšinou celkom slepá, takže to bude zložité v premávke. Nakoniec je tu tiež rozbitý asfalt,“ povedal Vettel po piatku.

„V pretekoch budeme nútení jazdiť bok po boku, no zatiaľ je tu len jedna jazdecká línia,“ dodal Vettel, ktorý umiestnenie „medzi desiatym a pätnástym miestom“ označil ako „realistický cieľ“.

Súvisiace články