logo F1online.sk

Krack: Ešte pár pretekov a sme späť

Mechanik Aston Martinu vymieňa pneumatiky Pirelli, pištoľ
© Motorsport Images/Aston Martin
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková5. 5. 2022

Podľa šéfa tímu Mika Kracka sa Aston Martin vráti do hry už po niekoľkých pretekoch. Stajňa prežíva ťažký začiatok sezóny, keď prvé body získala až na štvrtom tohtoročnom podujatí, a to pred dvoma týždňami v Imole.

Rodák z Luxemburska sa spolieha na to, že tím zlepší svoj výkon počas nasledujúcich podujatí, keď zavedie vylepšenia a lepšie pochopí, ako pracovať s monopostom. „Myslím si, že o pár pretekov budeme v lepšej forme. Bolo by hlúpe presne povedať či to bude v pretekoch X alebo v pretekoch Y, pretože aj keď priveziete nové diely, vždy im musíte porozumieť a musíte pochopiť, akú prácu ste odviedli.“

„Povedzme, že napríklad do Miami privezieme veľký balík a vieme, že tam bude pršať alebo čokoľvek iné a my to nezvládneme. Vytvoríme si na seba veľké očakávania a potom to všetci budú považovať za zlyhanie,“ obáva sa 50-ročný inžinier v rozhovore pre RaceFans.

Za príklad dáva Luxemburčan práve posledné preteky. „Vezmite si šprint v Imole – v piatok máte len jeden tréning, prinesiete veľkú aktualizáciu a nemáte vôbec šancu ju otestovať alebo zistiť či funguje alebo nie. Takže z tohto hľadiska si myslím, že je veľmi dôležité nehovoriť o konkrétnom podujatí, najmä pre okolitý svet. Máme svoje interné plány, iste chápete, že nechcem zachádzať do detailov, ale myslím si, že o pár pretekov by sme mali byť v lepšej kondícii.“

Ako sme už predtým uviedli, existujú tri kľúčové oblasti vývoja, na ktoré Aston Martin sústredí svoje úsilie – aerodynamika, hmotnosť auta a poskytovanie spätnej väzby svojim pilotom.

„To sa týka zavesenia, takisto riadenia a pod., vlastne celého nastavenia monopostu. Musíme zlepšiť pocit z nášho auta, aby z neho jazdci mohli dostať viac. To je podľa mňa tiež dôvod, prečo sme mali tak veľa incidentov, hlavne v Melbourne. Jazdci takej kvality nevyletia zakaždým z trate,“ priznal Krack.