logo F1online.sk

Spätná väzba patrí k našim najväčším problémom, hovorí Krack

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 5. 2022

Aston Martin čelí na začiatku nového ročníka mnohým problémom. Až na štvrtých pretekoch sezóny v Imole sa rozsvietilo svetielko na konci tunela, keď sa tímu podarilo zapísať hneď dvojité body. Šéf stajne Mike Krack si však uvedomuje, že riešenie problémov Aston Martinu je stále ešte len na začiatku.

Úspešný víkend v Imole prišiel iba dva týždne po katastrofe v Austrálii, kde sa Sebastian Vettel a Lance Stroll dopustili viacerých jazdeckých chýb. Snaha o zlepšenie spätnej väzby zo strany monopostu AMR22 vraj pomohla obom pilotom v Imole zabrať a zapísať tak potrebný výsledok.

„Máme vytýčené tri hlavné body, na ktorých pracujeme,“ povedal šéf stajne Mike Krack, ktorého cituje Motorsport.com. „Prvým je aerodynamika, ktorá je zároveň tým najdôležitejším bodom, druhým je hmotnosť monopostu, tretím je úsilie nájsť spôsob, ako by auto mohlo poskytnúť našim pilotom lepšiu spätnú väzbu.“

„To sa týka zavesenia, takisto riadenia a pod., vlastne celého nastavenia monopostu. Musíme zlepšiť pocit z nášho auta, aby z neho jazdci mohli dostať viac. To je podľa mňa tiež dôvod, prečo sme mali tak veľa incidentov, hlavne v Melbourne. Jazdci takej kvality nevyletia zakaždým z trate,“ hovorí Krack.

„Myslím, že v Imole sa nám podarilo v tomto smere urobiť malý krok vpred s nasadením niektorých menších vylepšení a tešíme sa, až prinesieme ďalšie,“ dodal.

Zlepšenie v Taliansku priznal aj celkovo ôsmy muž v cieli Sebastian Vettel, ktorý si odviezol dôležité body, pričom zdôraznil, že tím musí vo svojom úsilí pokračovať. „Nepriviezli sme sem žiadne výkonnostne zamerané upgrady. Trpeli sme určitými problémami s pocitom pri riadení, čo sa nám pred týmito pretekmi podarilo mierne napraviť. Stále je to však problém.“

„Myslím, že pri pohľade na palubné zábery je jasné, že naše auto je veľmi náročné na riadenie, dokonca aj na rovinkách sa musíte sústrediť,“ povedal Vettel.