logo F1online.sk

Ricciardo: Dnes budeme rýchlejší

Daniel Ricciardo
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl24. 4. 2022

Daniel Ricciardo si musel po šprinte poriadne vydýchnuť. Pre technické problémy vynechal celý sobotňajší tréning. V prvej zákrute šprintu sa dostal do sendviču medzi Sergia Péreza a Kevina Magnussena, pričom bol len pár centimetrov od kontaktu či prípadného vypadnutia.

Ricciardo zostal v prvej zákrute v strede pomyselného sendviča, čo je vždy tá najmenej príjemná pozícia s najväčším rizikom kontaktu. Napokon to ustál a v zostávajúcom priebehu získal jednu pozíciu k dobru, keď pekne predbehol Kevina Magnussena.

Austrálčan tak podobne ako na svojom domácom podujatí opäť skončil hneď za tímovým kolegom a za šiestu priečku získal tri body. „Štart mi pocitovo vyšiel, hneď som sa dostal cez Alonsa a veril som si aj na Magnussena. V brzdnej zóne som sa však dostal do sendviča medzi Magnussena a Péreza. Prišiel tam aj kontakt, našťastie, bez poškodenia. Postupne sa mi podarilo dostať do rytmu. Na konci som sa trápil s opotrebovaním pneumatík, no celkovo to bolo pomerne dobré a obaja sme získali nejaké body,“ skonštatoval Daniel Ricciardo.

V záverečnej fáze šprintu musel Ricciardo brániť šieste miesto pred Valtterim Bottasom, ktorý sa k nemu mocne približoval. Bol to súboj dvoch jazdcov, ktorí pre technické ťažkosti vynechali sobotňajší tréning. „Bol som si vedomý, že aj Bottas vynechal tréning, na konci však na mňa tlačil. Možno to v Alfe odhadli lepšie než my, no ťažko povedať. Myslím si, že sme v šprinte nazbierali dostatok informácií, aby sme pred nedeľou odstránili akékoľvek pochybnosti.“

Pre McLaren pred dneškom nie je otázkou, či bude môcť súperiť s Red Bullom alebo Ferrari. Aktuálnejšie je to, či v pretekovom tempe a v prípade, že bude sucho, udrží za sebou svoju konkurenciu. V tomto prípade sa rozprávame o Alfe Romeo, Haase, Alpine či Mercedese.

„Pred šprintom nám chýbali poznatky o tom, ako nastaviť predné krídlo či určité malé veci na aute. Teraz by sme už niektoré veci určite pozmenili. Myslím si, že v nedeľu budeme o niečo rýchlejší,“ vyhlásil Daniel Ricciardo.

Britský tím získal v sobotu sedem bodov do Pohára konštruktérov a mierne si tak upevnil štvrté miesto v poradí tímov. V nedeľu chce pridať ďalšie body. „Pre nás je to veľmi dobrý výsledok – získali sme body a taktiež sme si zabezpečili výhodné pozície na štart pretekov. Bolo to naše aktuálne maximum. Očakávame vzrušujúce preteky, na ktoré sa chceme čo najlepšie pripraviť,“ skonštatoval šéf tímu Andreas Seidl.

Súvisiace články