logo F1online.skF1online.sk

Steiner pozýva FIA na kontrolu, kritiku súperov prirovnal k „obohratej platni“

Günther Steiner, Kevin Magnussen, Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 4. 2022

Legálnosť kooperácie Ferrari a Haasu zrejme bude patriť k ťažiskovým témam víkendu v Imole. Strany si ju kvalitne „predohrali“ už pred príchodom na podujatie a pripojil sa aj nemecký Auto Motor und Sport, ktorý z kuloárov vytiahol informáciu, že tri tímy požiadali FIA o preverenie, či je medzi Haasom a Ferrari všetko v súlade s „kostolným poriadkom“. Na to šéf americkej stajne reagoval srdečným pozvaním, FIA vraj môže prísť aj každý deň.

Diskutovanou položkou je najmä nová budova Haasu priamo v Maranelle, kde si najslabší tím minulej sezóny zriadil vývojové centrum a posadil tam viacero bývalých zamestnancov Ferrari, vrátane nového technického riaditeľa stajne Simoneho Restu.

„Všetko robíme v súlade s pravidlami,“ povedal Günther Steiner v rozhovore pre RTL, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com. „Aj FIA som povedal: ‚Chlapci, prosím, príďte a pokojne nás skontrolujte aj každý deň, pretože my robíme všetko v súlade s pravidlami.‘“

„FIA je s nami v Maranelle a kontroluje. Sú srdečne vítaní. Ak niečo nájdu, tak to napravíme a zlepšíme. Nenájdu však nič, čo by naznačovalo, že naše auto je kópia,“ uistil verejnosť i súperov Steiner.

Temperamentný Tirolčan poukazuje na to, že súperom kooperácia Haasu s Ferrari v rokoch 2020 a 2021 nevadila, keďže americký celok sa pohyboval na chvoste poľa. Keď však v novej sezóne bojuje o body, odrazu sa to súperom nepáči.

„Kritika sa objaví zakaždým, keď máme dobré auto a už to začína byť nudné. Je to zakaždým o tom istom a všetci sa snažia vymyslieť niečo, čo tam v skutočnosti nie je,“ hovorí Steiner.

„Pracujeme v mantineloch pravidiel. Táto kritika a neustále sťažnosti už začínajú byť únavné. Ak sa chcete sťažovať, musíte mať poriadne argumenty a nemôžete hovoriť stále to isté ako nejaká obohratá platňa,“ dodal šéf Haasu.

Súvisiace články

Diskusia