logo F1online.sk

Poučil som sa, hovorí Sainz

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 4. 2022

Carlos Sainz vstupoval do austrálskeho víkendu ako druhý muž celkového poradia so stratou dvanástich bodov na tímového kolegu Charlesa Leclerca. „Krajinu protinožcov“ však po sérii udalostí opúšťal s mankom 38 bodov na lídra. Môže za to sčasti smola a sčasti jeho chyba v druhom kole Veľkej ceny Austrálie.

Ferrari malo v Austrálii neskutočné tempo a bolo priam dominantné. Keby to španielsky pretekár vedel, možno by sa v druhom kole nehrnul za každú cenu dopredu. Chýbala mu však trpezlivosť, v dôsledku čoho zahodil množstvo cenných bodov nielen do jazdeckého, ale aj konštruktérskeho šampionátu.

„Je ťažké na to odpovedať, pretože si už presne nepamätám na mojich ostatných sto a niečo pretekov vo Formule 1,“ odpovedal Sainz, ktorého cituje RacingNews365.com, na otázku, či to bol jeho najhorší víkend v kariére.

„Ťažko preto povedať, či toto bol ten najhorší, no určite to bol víkend, počas ktorého sa zdalo, že všetko ide dobre. Vyzeralo to, že som sa v aute udomácnil omnoho lepšie a v jeho priebehu sa mi podarilo poskladať niekoľko dobrých kôl.“

„Potom sa to však všetko obrátilo, ako ste aj sami povedali, na jeden z mojich najfrustrujúcejších víkendov vo Formule 1,“ dodal Sainz.

Tomu sa v Austrálii od začiatku tretej časti kvalifikácie lepila smola na päty a doplatil na mnohé problémy, ktoré boli mimo jeho kontrolu. Avšak posledná chyba, ktorá viedla k jeho vypadnutiu, nemala s technikou nič spoločné a jednalo sa čisto o jazdeckú netrpezlivosť. Španielsky pretekár pri odchode z Austrálie hlásil, že si z toho zobral ponaučenie.

„Dôležité je, že som sa z toho poučil a poučili sme sa aj ako tím,“ hovorí Sainz. „Budeme dokonalejší, silnejší a odolnejší vo všetkých aspektoch. Musíme mať na pamäti, že pred nami je ešte dvadsať pretekov a stať sa môže všetko.“

„Tento víkend môžeme použiť ako povzbudenie, uistiť sa, že sme sa z neho poučili a čaká nás dvadsať lepších pretekov,“ dodal Sainz.