logo F1online.sk

Sainz mal problémy aj pred pretekmi: Ani ako tím sme neboli perfektní

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík10. 4. 2022

Carlos Sainz zažil víkend hodný zabudnutia. Španielsky pretekár mal v sobotnej kvalifikácii dávku smoly, kvôli čomu odštartoval do nedeľných pretekov z deviateho miesta. Ani v nedeľu však nešli veci podľa plánu. Objavili sa ďalšie problémy, ktorých vyústením bola jazdecká chyba a odstúpenie hneď v úvode pretekov.

Carlos na štart pretekov obul tvrdé pneumatiky, ktoré v prvých metroch skrátka nefungovali dostatočne dobre a Sainz sa prepadol o päť miest. V horúčkovitom úsilí všetko dohnať dostal hodiny a skončil v štrku. Keby v tom čase bol býval vedel, ako fantasticky na tom jeho Ferrari bude, určite by si zachoval chladnejšiu hlavu.

„Mali sme problém s volantom, vlastne podobný sme mali aj včera, keď niekoľko tlačidiel nefungovalo. Museli sme vymeniť volant a ten nebol pred štartom dobre doladený. Pri oboch štartoch sa auto kvôli spojke a otáčkam neodrazilo dobre,“ povedal po pretekoch sklamane Sainz.

„Kvôli tomu som sa prepadol a následne snažil stratené pozície získať späť. Je jasné, že som urobil chybu, keď pneumatiky neboli dostatočne pripravené na predbiehanie, neodhadol som úroveň ich priľnavosti a urobil chybu, ktorá ma stála preteky.“

„Určite to z mojej strany tento víkend nebolo perfektné, neboli sme perfektní ani ako tím. Potrebujeme zanalyzovať, čo sme urobili nesprávne a vrátiť sa lepší,“ dodal španielsky pretekár.

Sainz tento rozhovor poskytol krátko po svojom vypadnutí. Ktovie, či by nevolil iné slová, keby vedel, aké jednostranné budú austrálske preteky. Carlos mal určite smolu, no to vypadnutie bolo v prvom rade jazdeckou chybou, až v druhom dôsledkom nepríjemných udalostí zo soboty a nedele.

„Určite, že je to frustrujúce. Toto auto bolo schopné sa prinajhoršom dostať do najlepšej štvorky. Bez včerajších a dnešných problémov sme mali bojovať o víťazstvo, takže odchádzať bez bodov je veľké sklamanie. Ako som povedal, ako tím musíme byť dokonalejší a tento víkend sme perfektní určite neboli,“ povedal Sainz.