logo F1online.sk

Záblesk nádeje pre McLaren, Norris hovorí o maličkom zlepšení

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 4. 2022

Náznak zlepšenia pre McLaren? Minimálne piatkové časy v Melbourne to naznačujú. Umiestnenie oboch pilotov v TOP10 už nemožno pripísať len charakteristike trate, ktorá „papájovým“ viac sedí. Aj samotní piloti hovoria o lepšom pocite z monopostu.

Lando Norris v piatok odjazdil 46 kôl, v FP1 obsadil piate miesto, v FP2 skončil ôsmy. „Nebolo to fantastické, no celkom solídne. Zažili sme náš doteraz najlepší piatok. Verím, že v tom budeme v sobotu pokračovať, pretože mám dobrý pocit,“ vyhlásil britský pilot.

Trať v Melbourne, ktorá po zmenách obsahuje ešte viac stredne rýchlych a rýchlych zákrut, sedí silným stránkam monopostu MCL36. Lepšie časy na kolo však nie sú len o trati. „Z prvých dvoch víkendov sezóny sme si vzali poznatky, urobili sme zopár zmien. Funguje to fakt dobre. Je to malý krok dopredu, ale stále dobrý štart do víkendu. Určite vďačíme vo veľkej miere trati, ale sú tu aj malé veci, v ktorých sa zlepšujeme. Hovoríme však možno o jednej desatine. Nezlepšíme sa vďaka tomu o polsekundu či sekundu na kolo. Len aktuálne dokážeme dostať z auta maximum a odvádzame dobrú prácu.“

McLaren by v sobotu mohol prvýkrát v sezóne atakovať v kvalifikácii postup do Q3. „Od rána sme mali dobrý balans, verím, že do soboty ešte niečo nájdeme. Vyzerá to dobre, aj keď existuje veľa priestoru na zlepšenie. Snáď sme už auto pochopili a príde viac tratí ako tu či v Džidde, a Bahrajn zostane v pamäti len ako veľmi zlý deň. Ideme správnym smerom, no stále výrazne zaostávame,“ doplnil Lando Norris.

Daniel Ricciardo v tréningoch na domáce preteky absolvoval 47 kôl, v FP1 obsadil ôsmu priečku, v FP2 skončil desiaty. „Obaja sme skončili v TOP10, čo je, verím, náznak toho, čo môže tento víkend prísť. Sme na tom celkom dobre. V aute si verím, snáď teda naozaj prichádzajú lepšie dni. Najmä popoludní sme urobili dobrý krok. Počas prvej časti na strednej zmesi som sa cítil naozaj dobre. Na mäkkej zmesi sme nezískali toľko, koľko sme chceli,“ vyhlásil domáci pretekár, ktorý si pochvaľoval zmeny na okruhu v Melbourne.

„Trať je zábavná. Šiesta zákruta bola už pred zmenami zábavná, ale teraz je fakt rýchla. Páči sa mi to,“ uzavrel Ricciardo.

Súvisiace články