logo F1online.sk

Bolo by pekné toho odjazdiť viac, povedal po piatku Vettel

Sebastian Vettel
© Twitter/Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 4. 2022

Dlho očakávaný návrat Sebastiana Vettela do kolotoča Formuly 1 zatiaľ neprebieha ani trochu podľa plánu. Nemecký šampión odjazdil v prvom voľnom tréningu osemnásť kôl a následne ho z hry vyradila porucha pohonnej jednotky. Kvôli nej vynechal aj celý druhý tréning, čo určite nie je ideálne vzhľadom k tomu, že zmeškal posledné dve podujatia. Vettel však nemá obavy.

Sebastian vynechal kvôli koronavírusu dve veľké ceny, čo mu určite nepomohlo. Piatok v Austrálii bol ideálnou príležitosťou trochu dobehnúť zameškané, no už v prvom tréningu prišla porucha pohonnej jednotky, kvôli ktorej odjazdil len osemnásť kôl. Čo sa vlastne v piatok dopoludnia stalo?

„Môžem vôbec povedať, čo to bolo?“ obrátil sa Seb po otázke reportéra na PR manažéra Aston Martinu. „Problém s pohonnou jednotkou,“ odpovedal.

„Takže nie, nemôžem povedať,“ dodal so smiechom Vettel. „Mali sme problém, z auta sa trochu dymilo a stratil som výkon, takže som musel zastaviť. Snažil som sa čo najviac limitovať škody.“

Seb sa aj tentoraz sám ujal hasiaceho prístroja, aby čo najviac zamedzil škodám. V každom prípade však bol jeho tím nútený siahnuť po výmene pohonnej jednotky, čo Vettela vyradil aj v druhom tréningu.

„Nemohli sme pokračovať v jazde, čo bolo bolestivé a bohužiaľ nás to pripravilo aj o celý druhý tréning, čo nie je ideálne. V aute som nejakú dobu chýbal a trať sa taktiež zmenila. V sobotu to bude v poriadku, ale bolo by pekné odjazdiť viac kôl,“ povedal Vettel.

„Z auta som mal dobrý pocit. Bolo to viac-menej rovnaké, ako si pamätám z Bahrajnu, aj keď niektoré drobnosti sa zmenili a za ten čas odviedol tím množstvo práce. Snažil som sa dostať znovu do rytmu, zvyknúť si na zmenený okruh a nový asfalt. Nemyslím si však, že to bol taký veľký problém, pomerne rýchlo som sa cítil celkom pohodlne,“ dodal Sebastian.

Súvisiace články