logo F1online.sk

Prečo Lando Norris pomáhal s rozoberaním svojho auta?

Lando Norris opravuje auto
© McLaren
Ladislav Király
Ladislav Király21. 7. 2020

Po skončení Veľkej ceny Maďarska sa sociálnymi sieťami doslova rýchlosťou svetla rozletela fotografia zachytávajúca Landa Norrisa, ktorý pomáhal rozoberať svoje auto. Bolo to pomerne prekvapujúce, pretože jazdcov v takejto pozícii často nevídame.

On sám však vysvetlil, že jeho pomoc je aktuálne nutná. Mechanici majú obrovské množstvo práce a navyše budú postupom času dosť vyčerpaní, pretože v priebehu jedenástich víkendov ich čaká deväť veľkých cien. A to je poriadny masaker.

„Pre nás jazdcov to nie je až také zlé,“ uviedol Norris v rozhovore pre Motorsport.com. „Istým spôsobom odvádzame najmenej práce, sme na trati a jazdíme s autom. V porovnaní s časom, ktorí strávia mechanici pri práci na aute a jeho postavení, v porovnaní s manažmentom alebo s inžiniermi, ktorí sú na trati, je toho menej.“

„Ja sám cítim, že som dostatočne dobre pripravený na to, aby som vyšiel na trať a zvládol preteky. Po nich ešte nie som úplne zničený a nemám pocit, že zotavovanie z nich bude trvať celú večnosť,“ usmial sa mladý Angličan.

Nuž a keďže mal po pretekoch na Hungaroringu dodatočnú energiu, vyhrnul si rukávy a pustil sa do práce. „Pre inžinierov a mechanikov je to veľmi ťažké. Práve to sú totiž chlapci a dievčatá, ktorí na trati a pri cestovaní strávia najviac času. Všetko je to o tom, aby sme na nich trochu dbali a pomohli im udržať sa v dobrom stave – a to hlavne mechanikom, ktorí robia napríklad aj pitstopy. Tí majú veľký vplyv na náš výkon.“

„Ja sám som v poriadku a v pohode, toto všetko je hlavne o nich. Pokúšam sa dávať na nich pozor a udržiavať ich v najlepšej možnej forme,“ dodal Lando Norris.