logo F1online.sk

Vettel má po príchode do Melbourne zvláštny pocit: Akoby som meškal do školy

Sebastian Vettel
© Motorsport Images/Aston Martin
Milan Kubala
Milan Kubala6. 4. 2022

Sebastian Vettel vynechal prvé dve veľké ceny ročníka. Škrt cez rozpočet mu spravil Covid-19, kvôli ktorému sa jeho sezóna 2022 oficiálne začne až tento víkend v Austrálii. Vettel bude mať čo dobiehať; momentálne má pocit, akoby nestihol začiatok vyučovania.

Aston Martin nezažil ideálny vstup do sezóny. Tím zo Silverstone sa borí vo veľkých problémoch a monopost AMR22 absolútne nenapĺňa očakávania. Z tohto pohľadu môže byť Sebastian Vettel celkom rád, že sa tomuto azda najhoršiemu obdobiu vyhol, no všetko bude musieť dohnať. Nico Hülkenberg pred pár dňami vyhlásil, že Vettela čaká poriadne veľké sústo; skúsenosti z dvoch veľkých cien mu totiž budú v porovnaní s konkurenciou chýbať.

“Po mojom pozitívnom teste a vynechaní prvých dvoch pretekov mám tak trochu pocit, akoby som meškal do školy,” prezradil Sebastian Vettel, ktorý sa už v stredu poprechádzal po okruhu a prehodil pár slov s kolegami i súpermi. “Naozaj sa teším na to, kedy sa do toho opäť pustím.”

Na Nemca je pripravená výzva menom Albert Park. “Samozrejme, sezónu som už v Austrálii začínal a je skvelé, že sa sem Formula 1 vracia po dvoch ťažkých rokoch. Po takmer mesiaci mimo auta bude pre mňa dôležité sa počas tréningov učiť. Dúfam, že v pretekoch, ktoré sú obyčajne vzrušujúce a nepredvídateľné, spravím pár krokov vpred.

Do Austrálie sa teší aj Lance Stroll, ktorý bude mať v internom meraní síl so Sebastianom Vettelom mierne navrch. Avšak, už aj Nico Hülkenberg ukázal, že poraziť kanadského pretekára by nemusel byť až taký veľký problém.

Tak či onak, Lance Stroll je zvedavý i na vynovený okruh so štyrmi DRS zónami. “Je fantastické, že sme sa mohli vrátiť do Austrálie. Melbourne je skvelé športové mesto a jazdiť v Albert Parku je vždy zábava.”

“Teším sa, že si vyskúšame novú konfiguráciu a preasfaltovanú trať, čo azda napomôže predbiehaniu najmä v trinástej zákrute, ktorá je teraz užšia. Som zvedavý, ako tu budú fungovať monoposty s prísavným efektom, keďže by nám mali priniesť tesnejšie pretekanie a viac vzrušenia,” doplnil Kanaďan.