logo F1online.skF1online.sk

Schumacher o svojich ambíciách: Nemám plán, len jazdiť rýchlo

Mick Schumacher
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 4. 2022

Čo bude vrcholom kariéry Micka Schumachera? Pódium, víťazstvo alebo dokonca titul majstra sveta? Nemecký mladík zatiaľ čaká na svoje prvé body vo Formule 1 a jeho budúcnosť je stále tak trochu otázna. Ako junior Ferrari by mal mať jasnú ambíciu – dostať sa do kokpitu červeného monopostu. Sám nemecký mladík sa k tomu však stavia jednoducho, skrátka nemá žiadny plán.

S očakávaným predĺžením zmluvy s Carlosom Sainzom až do konca roku 2024 a Charlesom Leclercom, ktorý má kontrakt tiež do roku 2024, sa zdá byť Mickova cesta do Ferrari zarúbaná. Nehovoriac o tom, že ani jeho výkony v novej sezóne nie sú úplne dokonalé.

„Cítim, že som vyrástol a urobil krok vpred,“ povedal v rozhovore pre RacingNews365.com Mick Schumacher. „Mám pocit, že som sa dokázal zlepšiť vo všetkých aspektoch, no nepovažujem to za nič zvláštne alebo výnimočné.“

Na začiatku tejto sezóny však Mick vyzerá trochu zaskočene. Skúsený Kevin Magnussen naskočil v Haase do rozbehnutého vlaku a na prvých dvoch podujatiach podal takmer bezchybný výkon, ktorým syna sedemnásobného šampióna zatienil.

Mick už vo svojej kariére ukázal, že jeho druhá sezóna by mala byť lepšia než tá prvá. V nemeckej F4 skončil vo svojom druhom roku celkovo druhý, v európskej F3 a Formule 2 dokonca v druhej sezóne vybojoval titul.

„Áno, v minulosti to tak bolo, ale zároveň sa nedá povedať, že by moje nováčikovské roky v týchto sériách boli slabé,“ spomína Schumacher na svoje juniorské roky. „Niekedy som mal smolu, inokedy mi to skrátka nebolo súdené.“

„Myslím, že môj rok 2021 bol veľmi pozitívny. Ako veľmi sa mi podarí zlepšiť v tomto roku, to bude zaujímavé zistiť. Cítim, že mám v rukách všetky nástroje potrebné k tomu, aby som ten krok urobil. Ak mi k tomu pomôže aj auto, potom nás určite čaká pozitívny rok,“ hovorí Schumacher.

A čo jeho dlhodobé ambície? Na túto otázku odpovedá Mick jasne: „Nemám žiadny plán, len jazdiť rýchlo.“

Súvisiace články

Diskusia