logo F1online.skF1online.sk

Norris cíti po posledných výsledkoch pokles morálky v McLarene

Lando Norris
© Motorsport Images/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík5. 4. 2022

Nebudeme si klamať, McLaren mal pred touto sezónou omnoho vyššie ambície než len bojovať o najlepšiu desiatku. Vo Wokingu sa na novú éru chystali a tešili veľmi dlho. Všetko sa zdalo dobre nachystané a načasované, no marec 2022 so sebou priniesol kruté vytriezvenie. Niet preto divu, že tímu ostatné udalosti vzali trochu vetra z plachiet.

Priznal to aj sám pilot tímu Lando Norris, podľa ktorého tváre v McLarene už nevyzerajú tak šťastne ako kedysi. Aj keď britský mladík dokázal v Džidde zabodovať pekným siedmym miestom, po pretekoch priznal, že to nemalo nič spoločné s autom, ktoré bolo rovnaké ako v Bahrajne. V Saudskej Arábii McLarenu pomohol charakter okruhu.

Keď sa britského mladíka opýtali na náladu v tíme, povedal: „Nemôžeme si klamať. Keď máte body, úspechy a pódiá, prináša to so sebou zlepšenie morálky v tíme. Sú v tom tiež očakávania a ako pretekári určite chceme uspieť a počínať si dobre,“ hovorí Norris, ktorého cituje Formula1.com.

„Na šestnástom mieste nebudeme takí spokojní ako na siedmom, ôsmom a podobne. Takže pokles v celkovom poradí vám vezme aj trochu toho šťastia a radosti,“ priznáva Norris.

Nezostáva tak nič iné, než pokračovať v boji. McLaren určite nie je jediný, ktorý na začiatku sezóny 2022 utrpel porážku. Stačí sa pozrieť na taký Aston Martin, ktorý (podobne ako McLaren) začiatkom sezóny postihol aj koronavírus.

„Podľa mňa je dôležité, že všetci sú stále veľmi motivovaní. Aj keby to boli dva mesiace a šesť, sedem alebo osem pretekov trápenia, všetci sú presvedčení, že môžeme slušne pokročiť a dostať sa späť tam, kde by sme mali byť,“ hovorí Norris.

„Takže áno, nemyslím si, že môžeme byť spokojní s tým, kde práve sme. To sa vám tým snažím povedať, nemôžeme byť spokojní a ani nie sme spokojní. Dôležité však je, že sme stále motivovaní v našom úsilí dostať sa späť tam, kam patríme,“ dodal Norris.

Súvisiace články

Diskusia