logo F1online.sk

Pérez: Je zrejmé, kto by musel odísť, keby podpísali Vettela

Sergio Pérez
© Racing Point
Milan Kubala
Milan Kubala20. 7. 2020

Zdá sa, že osud Sergia Péreza má v rukách Sebastian Vettel. Ak sa dokáže s Racing Pointom dohodnúť na novej zmluve, podľa mexického pretekára je “zrejmé”, kto z tímu poletí. A Lance Stroll to teda nebude.

Vettel cez týždeň potvrdil, že s Lawrencom Strollom a Otmarom Szafnauerom vedú “nezáväzné” rozhovory. K podpisu žiadnej zmluvy zatiaľ nedošlo. Rokovania trvajú a medzitým sa rozoberajú aj možnosti zrušenia aktuálnej zmluvy Sergia Péreza. Hovorí sa, že pôvodne trojročný kontrakt, na ktorom ešte Pérezovi zostávajú dva roky, vyjde Racing Point v prípade jeho zrušenia na niekoľko miliónov. Vraj tak ale musí spraviť najneskôr 31. júla.

“V každej zmluve sú aj výstupné klauzuly,” hovorí Sergio Pérez v interview pre Movistar. Minimálne jednu takú aj v zmluve má. “Týka sa to trochu aj sponzoringu. Ten môže spustiť nejakú klauzulu. My však so všetkými našimi sponzormi tvrdo pracujeme na tom, aby sa nič také nestalo. Nepovedal by som, že to závisí len od jedného sponzora, je to všeobecná vec.”

Momentálne nemáme veľa informácií o tom, ako obratne by z Pérezovej zmluvy vedel Racing Point vykľučkovať, a či by nebolo jednoduchšie a aj výhodnejšie radšej vykázať z tímu Lanca Strolla. Pérez má ale jasno v tom, kto bude musieť z kola von.

“Myslím si, že voľba je zrejmá, ak by niekto mal odísť,” skonštatoval Mexičan, ktorý dôvodom aj trochu rozumie. “Ja som otec a svojho syna by som nevykopol. Nemám čo viac k tomu povedať. Veľa sa o mne špekuluje. Z môjho pohľadu sa nič nemení. S tímom mám zmluvu.”