logo F1online.sk

Sainz: Akonáhle to dám dokopy, tak to začne mať grády!

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 3. 2022

Ferrari zažíva úspešný štart do novej sezóny, ktorá po dvoch rokoch trápení napĺňa tím i jeho fanúšikov dávkou satisfakcie. Carlos Sainz zakončil rok 2021 na koni, keď sa mu podarilo tesne zdolať tímového kolegu. Na štarte nového ročníka sa však karta obrátila a kým Charles Leclerc sa s novou F1-75 zžil rýchlejšie, Carlos zatiaľ stráca. Sľubuje však, že už čoskoro to bude na sto percent.

V Bahrajne strácal španielsky pretekár pomerne výrazne, v Džidde už bol o poznanie bližšie, v kvalifikácii i pretekoch. Ako však sám priznal, stále to nie je ono.

„Mal som veľmi dobrý štart, ale žiaľ, bola tam taká ‚situácia‘ s múrom, Charlesom a Checom. V dôsledku toho som stratil pozíciu a Verstappen šiel na tretie miesto,“ povedal po pretekoch Sainz.

„Od štartu som sa však v aute cítil lepšie, až na dve alebo tri zákruty, kde v porovnaní s minulým rokom stále trochu strácam a nie je to ešte stopercentné z mojej strany. Stále je ešte predo mnou trochu práce, ale pre mňa to bol určite krok správnym smerom,“ hovorí španielsky pretekár.

Napriek tomu, že Carlosovi to „nešliape“ podľa predstáv, stále zbiera hromady bodov. Druhé miesto v Bahrajne, tretie v Saudskej Arábii určite nie sú na zahodenie. Sainz je vďaka tomu po dvoch veľkých cenách na celkovom druhom mieste a v Austrálii môže počítať s konkurencieschopným autom.

„Bol to z našej strany konzistentný začiatok sezóny. Ako som povedal, stále na niektorých miestach strácam v porovnaní s tým, čo som tu zažil pred sto dňami. Vtedy som mal z auta skvelý pocit. Teraz mi však tohtoročný monopost dal pocítiť, že ešte to z mojej strany nie je stopercentné,“ povedal Sainz.

„Avšak napriek tomu, že stále trochu trpím, to sú pre nás dobré body. Akonáhle to dám dokopy, tak to začne mať grády!“ zvolal Carlos odhodlane.