logo F1online.sk

Sainz nechápe, ako môže byť na použitých pneumatikách rýchlejší

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2022

Z dvojice pilotov Ferrari je Charles Leclerc tým, ktorému sa s monopostom novej éry podarilo zžiť rýchlejšie. Carlos Sainz určite nestráca veľa, no tímovému kolegovi podľahol v oboch kvalifikáciách i bahrajnských pretekoch. Rodák z Madridu však nepochybne robí veľké pokroky a postupne sa približuje. Blízko k zdolaniu tímového kolegu bol aj v saudskoarabskej kvalifikácii, ale za trochu zvláštnych okolností sa mu to napokon nepodarilo.

Sainz bol rýchlejší v Q1, Q2 i v prvom pokuse v Q3. Tento prvý pokus zajazdil na použitej sade pneumatík, do druhého nasadil čerstvú, ale na rozdiel od tímového kolegu sa zlepšiť nedokázal. Leclerc ho tak preskočil a v nedeľu odštartuje druhý.

„Myslel som si, že pole position je na dosah po… prvom pokuse v Q3. Vedel som, že som svoj čas zajazdil na opotrebovanej sade pneumatík a z nejakého dôvodu som sa na nej cítil lepšie než na čerstvých gumách. To ma zrejme napokon stálo pole position,“ povedal po kvalifikácii Sainz.

„Dosiahnuť svoj najrýchlejší čas v Q3 v prvom pokuse a na opotrebovaných pneumatikách je niečo, na čo sa s tímom musím poriadne pozrieť. Musíme zistiť, prečo sa autu na čerstvých gumách odrazu ide odtrhnúť zadok v rýchlych zákrutách. Tieto pneumatiky ma napokon pripravili o potrebnú sebadôveru a nedokázal som sa zlepšiť.“

„Celkovo som však spokojný a klobúk dolu pred Checom za to mega kolo a aj pred Charlesom, ktorý ho takmer porazil,“ dodal Sainz.

Pre Péreza je to prvá pole position v kariére, Carlos na tú svoju stále čaká, ale môže byť spokojný aspoň s tým, že sa mu v Džidde podarilo urobiť ďalší krok vpred a priblížiť sa.

„Hlavne v piatok som skúšal rozličné veci. Hral som sa s nastavením oveľa viac, než to robím normálne a snažil sa auto preskúmať. Piatky budú skôr o experimentovaní, snahe pochopiť auto a priblížiť ho viac tomu, čo mám rád,“ hovorí Sainz.

„Hlavne v kvalifikácii som sa tu v Džidde cítil istejšie než v Bahrajne. Teraz uvidíme, či na to dokážem nadviazať aj v pretekoch. Malo by sa to podariť. Teším sa až uvidím, aký pokrok sa nám podarilo dosiahnuť,“ dodal Sainz.

Súvisiace články