logo F1online.sk

Mick Schumacher kvôli nehode vynechá nedeľné preteky

Mick Schumacher
© FOM
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 3. 2022

Nemecký pretekár Mick Schumacher mal v kvalifikácii na Veľkú cenu Saudskej Arábie tvrdú nehodu. Z auta vyšiel po vlastných a relatívne v poriadku, po skončení kvalifikácie však jeho tím Haas informoval, že nedeľné preteky odjazdí len s jedným monopostom.

Skutočne hororová nehoda, ktorá sa stala asi päť minút pred koncom druhej časti kvalifikácie. Nemecký mladík sa pokúšal prvýkrát v kariére prebojovať do tretej časti kvalifikácie, v dvanástej zákrute však pri prejazde obrubníkom stratil kontrolu nad svojim Haasom a po hodinách tvrdo narazil do protiľahlého múru.

V tomto mieste neboli žiadne ochranné bariéry a z monopostu po náraze zostala len hromada šrotu. Kvalifikácia musela byť na hodinu prerušená, no čo je najdôležitejšie, nemecký pretekár je v poriadku. Správa, že sa nezúčastní nedeľných pretekov je významná, no po dnešku nie najdôležitejšia.

„Najdôležitejšie je, že Mick pravdepodobne nie je zranený. Momentálne je v nemocnici a lekári všetko kontrolujú, takže je v dobrých rukách. Je možné, že cez noc bude musieť zostať v nemocnici na pozorovaní,“ povedal po kvalifikácii šéf tímu Günther Steiner.

„Na základe týchto skutočností a celkovej situácie sme sa rozhodli, že toto auto v nedeľu na štart nepostavíme.“

„Kevin toho v piatok veľa nenatrénoval, myslím, že v kvalifikácii odviedol fantastickú prácu a dostal sa do Q3. Jeho posledný pokus neprebehol podľa našich predstáv, ale zrejme sa na tom podieľala aj skutočnosť, že strávil na trati menej času. Aj tak sme spokojní s desiatym miestom a postupom do Q3,“ zhodnotil počínanie svojho tímu v kvalifikácii Steiner.

Nehoda bola skutočne tvrdá a krásne gesto predviedli aj piloti Ferrari a Valtteri Bottas, ktorí na mieste nehody zastavili, aby sa uistili, že Mick je v poriadku.