logo F1online.sk

Suck my balls: Magnussen s Hülkenbergom už všetko hodili za hlavu

Kevin Magnussen
© LAT Images/Haas
Milan Kubala
Milan Kubala26. 3. 2022

Spomínate si ešte na Veľkú cenu Maďarska 2017 a krátku slovnú výmenu medzi Kevinom Magnussenom a Nicom Hülkenbergom? Určite áno, veď práve v ten deň sa súčasťou formulového folklóru stala Magnussenova hláška “suck my balls”. Dvojica spolu dlho nehovorila, no pred víkendom v Džidde prezradila, že všetko už je minulosťou.

Kevin Magnussen je známy tým, že pri súbojoch nie je zrovna najohľaduplnejším pilotom zo všetkých. Keď v Budapešti vytlačil z trate Nica Hülkenberga, dostal za to penalizáciu, no zároveň si tým pohneval aj vtedajšieho jazdca Renaultu.

Hülkenberg si ho vyhliadol v mixzóne, kde ho označil za “najnešportovejšieho jazdca v štartovom poli”, na čo Magnussen odvrkol legendárnou hláškou a následne pokračoval v rozhovore s reportérmi.

Odvtedy sa dvojica spolu nezhovárala, hoci pred sezónou 2020 sa špekulovalo, že by mohli byť kolegami v Haase. Kevin Magnussen vtedy spojenie so svojím najväčším rivalom — ako ho vtedy vykreslila séria Drive to Survive — nevnímal ako nejaký problém. “Bolo to príliš dramatizované, táto téma ma už naozaj unavuje,” uviedol v tom čase. “Medzi mnou a Nicom sa odohral jediný incident v Maďarsku, a to pred dvoma rokmi. Je neuveriteľné, že sa stále o ňom bavíme.”

Bavíme sa o ňom aj dnes, takmer päť rokov po jeho zrode. Na spoločnom fotení v Bahrajne sme totiž mohli sledovať, ako sa Kevin Magnussen pustil do debaty práve s Nicom Hülkenbergom. Obaja sa usmievali.

“V skutočnosti som ho privítal so slovami ‘suck my balls, honey’,” rozosmial sa Nico Hülkenberg v rozhovore pre motorsport.com. “To boli presne slová, ktoré som mu povedal. Nie, že by som Kevina neznášal, ale po tom, čo sa stalo v Budapešti, sme spolu neprehodili ani slovo. Dokonca ani predtým sme sa veľmi nerozprávali.”

Písal sa rok 2022, ktorý to konečne zmenil. “Myslím, že už bolo načase, pretože nemôžem povedať, že by som ho neznášal. Len som si myslel, že ten incident na trati bol príliš tvrdý. Z času na čas sa vaše názory ako názory jazdcov rozídu. Ale privítať ho so slovami ‘suck my balls, honey’ mi prišlo dosť vtipné. A aj jemu sa to páčilo!” usmieval sa.

Kevin Magnussen sa vlani nechal počuť, že mu je aj trochu ľúto, že sa lajtmotívom jeho kariéry stala práve táto hláška. V piatok však potvrdil, že sa s Hulkom “udobrili”, ak boli niekedy vôbec rozvadení. “Až tak ma to netrápilo,” vysvetlil v Džidde. “Ale je to fajn, nikdy sme sa o tom nebavili. Vtipné na tom je, že toto nebola jediná vec podobného typu, o ktorú som sa pri Nicovi pokúsil.

“Média vytvárajú toto pnutie medzi nami, napríklad medzi mnou a Romainom alebo medzi mnou a Nicom. V realite však máme medzi sebou rešpekt. Na isté veci máte jeden pohľadu zvonku, ale úplne iný zvnútra,” vysvetlil.