logo F1online.sk

Nešťastný koniec inak dobrého dňa, znie z Ferrari

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 3. 2022

Ak si odmyslíme „raketové“ okolnosti v Džidde, má tím Ferrari a jeho piloti za sebou produktívny piatok. Charles Leclerc zajazdil najrýchlejšie časy v prvom i druhom voľnom tréningu. Jazdecké chyby však obom pilotom znemožnili absolvovať pretekové simulácie.

Leclerc i Sainz v druhej polovici druhého tréningu „škrtli“ o múr a zlomili svoje zavesenie. Trochu si tak skompromitovali prípravu na nedeľné preteky. Pre Ferrari je však najdôležitejšie, že sa im podarilo nadviazať na dobrú formu z Bahrajnu.

„Bol to nešťastný koniec inak dobrého dňa,“ povedal po piatku Charles Leclerc. „V druhom tréningu to z mojej strany bola malá chyba, ale nie taká, kvôli ktorej by som stratil sebadôveru. Čakal som, že sa mi predná časť monopostu viac skĺzne, no škrtol som o múr na vnútornej strane štvrtej zákruty.“

„Sústredím sa však na sobotu, myslím, že máme tempo. Je trochu škoda, že sme nemohli skompletizovať aj jazdy s vyšším objemom paliva, ale v sobotu by sme mali byť v hre,“ dodal Leclerc.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz pred štartom víkendu avizoval, že bude experimentovať. Mal v pláne skúšať rôzne nastavenia v úsilí zmazať deficit na tímového kolegu. Mierne zatiaľ stráca aj v Džidde a jeho Ferrari počas voľných tréningov dosť poskakovalo, vyzeralo to, že viac než Leclercovi.

„Ako sa dalo očakávať, tieto autá sa tu v Džidde správajú inak ako v Bahrajne. Naďalej sa učíme, ako treba auto nastaviť v odlišných podmienkach a zákrutách,“ povedal Sainz.

„V istom momente bolo pre mňa poskakovanie trochu problémom, ale nemám obavy. Rovnako ako vlani, aj tento rok je z pohľadu stratégie najdôležitejšie pochopiť, ktorá pneumatika je do pretekov najlepšia.“

„Bohužiaľ, na konci druhého tréningu sme neboli schopní uskutočniť aj dlhé jazdy, keďže som sa obtrel o múr a musel vrátiť do garáže. Uvidíme, čo nám sobota prinesie,“ dodal Sainz.

Súvisiace články