logo F1online.skF1online.sk

Verstappen o bahrajnskej poruche: Stále to skúmame

Max Verstappen
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2022

Tím Red Bull nedokončil minulotýždňovú Veľkú cenu Bahrajnu a zo štyroch monopostov s motormi Honda dokončil preteky iba jeden. Max Verstappen i Sergio Pérez zrejme nedokončili z rovnakého dôvodu. Ich tímu sa medzitým podarilo objasniť, čo sa stalo, ale zrejme už nie to, prečo sa to stalo.

Charakter problému už Red Bull načrtol v nedeľu po pretekoch a nemeckým médiám poskytol v stredu nejaké doplňujúce informácie Helmut Marko (písali sme o tom tu). Motory Verstappena a Péreza sa zastavili preto, že do nich nešlo palivo, hoci v nádrži ho vraj bolo dostatok. Jednalo sa teda o problém s palivovým čerpadlom. Ani holandský pretekár toho však po príchode do Džiddy nevedel povedať oveľa viac.

„Stále skúmame, čo presne to spôsobilo, pretože to je očividne dosť zložité,“ povedal Verstappen vo štvrtok pre Sky Sports. „V podstate sa stalo to, že do motoru nešlo žiadne palivo a preto sa zastavil.“

„Dúfam, že do nedele sa to podarí napraviť, ale zatiaľ neviem povedať viac. Iba teraz som dorazil na okruh a s tímom ešte len budem hovoriť, stále to skúmame,“ povedal obhajca titulu.

Toho sa Paul di Resta spytoval na viaceré veci a toto interview ešte len bude odvysielané. Sky Sports však ponúkla niektoré z Maxových vyjadrení. Témou rozhovoru bola aj záverečná správa FIA o udalostiach z Veľkej ceny Abú Zabí. S jej zverejnením nemá Holanďan problém, avšak dodáva, že Medzinárodná automobilová federácia by takto mohla pristúpiť aj k svojim ďalším problémom.

„Podľa mňa je dobré, že ukázali svetu, čo sa vyšetrovalo,“ hovorí Verstappen. „Myslím si však, že takéto vyšetrovanie by sa malo uskutočniť každý rok, pretože ako tím a ako organizácia sa snažíte zakaždým zlepšovať a robiť veci lepšie.“

„Pre mňa je to celkom prirodzený proces, ktorý robíte tak či onak. Je to celkom jednoduché,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia