logo F1online.skF1online.sk

Formula 1 nie sú len samé úspechy a pódiá, hovorí Norris

Lando Norris
© Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2022

Lando Norris a tím McLaren si vstup do novej éry určite predstavovali inak. Chlapci z Wokingu na prvom podujatí sezóny totálne vybuchli. Problémy začali už počas bahrajnskej fázy predsezónnych testov a pretrvávali aj na prvom podujatí novej sezóny. Z vyjadrení jazdcov a zástupcov tímu to zatiaľ nevyzerá na nejaké bleskové riešenie situácie. Cítiť to aj zo slov Landa Norrisa.

Ani po problémoch s brzdami počas predsezónnych testov neklesli chlapci z Wokingu v predikciách expertov nijak hlboko. Napriek všetkému sa stále pohybovali okolo štvrtého miesta a na čele stredu poľa. Avšak štrnáste a pätnáste miesto v Bahrajne bolo krutou fackou, ktorej príčinu zatiaľ úplne nepoznáme.

„Môže to byť našou filozofiou, ale aj mnohými inými vecami,“ povedal Norris, ktorý sa spolieha na um a schopnosti svojho technického riaditeľa. „James Key bol s nami v Bahrajne, všetko vidí a rozumie tomu, čo možno bolo zlé a aké sú naše problémy.“

„Nie je na mne, aby som povedal, čo sme urobili správne alebo nesprávne. Myslím si, že ľudia v tíme zrejme vedia, čo urobili dobre a čo zle, prípadne akou cestou sa vydali.“

„Možno sa len potrebujeme vydať inou cestou alebo niečo podobné. James a jeho tím sa budú všetkým zaoberať, rovnako tak všetci v továrni tvrdo zapracujú, aby to vyriešili,“ hovorí Norris.

Nech už problémy McLarenu spočívajú v čomkoľvek, potrebujú ich riešiť rýchlo. Vo Wokingu sa nemôžu spoľahnúť na takú podporu, akou disponuje napríklad Mercedes. Preto sa nedá očakávať zázračný zvrat udalostí, no aj keby nejaký zázračný liek existoval, nebolo by úlohou Landa ho nájsť.

„Viem, že mojou úlohou je jednoducho dostať z toho čo najviac,“ povedal Norris. „Samozrejme, je to bolestivé pomyslenie, že aj keby ste odviedli tú najlepšiu prácu, môžete skončiť len na pätnástom alebo trinástom alebo akom mieste.“

„Formula 1 nie sú vždy len samé úspechy a pódiá. Je to aj o tom odviesť tú najlepšiu prácu a myslím si, že pre mňa a inžinierov je to momentálne jediná stránka veci, na ktorú sa potrebujeme sústrediť,“ hovorí Norris.

Súvisiace články

Diskusia