logo F1online.sk

Vettel zatiaľ nie je pripravený, v Džidde by mal pokračovať Hülkenberg

Nico Hülkenberg
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 3. 2022

Na Veľkej cene Saudskej Arábie zrejme v kokpite neuvidíme Sebastiana Vettela. Štvornásobný majster sveta zatiaľ nemal negatívny test na COVID-19, ktorý by mu umožnil letieť do Džiddy. Nico Hülkenberg tak zrejme bude pokračovať, čo však tím zatiaľ nepotvrdil so stopercentnou istotou.

Vo štvrtok ráno to v krátkom stanovisku na svojich sociálnych sieťach uviedol tím zo Silverstone, za ktorý by mal Hulk odjazdiť už svoje piate preteky, keď v lete 2020 zaskakoval dvakrát po sebe za Sergia Péreza, na jeseň raz za Lancea Strolla a teraz druhýkrát za Sebastiana Vettela. Definitívne sa však rozhodne až v piatok.

„Sebastianovi Vettelovi sa zatiaľ nevrátil požadovaný negatívny výsledok testu na COVID-19, ktorý by mu umožnil letieť na Veľkú cenu Saudskej Arábie. Nico Hülkenberg bude v Džidde, aby Seba v prípade potreby zastúpil. Naše rozhodnutie odložíme na piatok, aby sme Sebovi poskytli všetky možnosti zúčastniť sa pretekov,“ uviedol Aston Martin.

Ak bol Sebastian ešte vo štvrtok pozitívny, tak to s jeho prípadným návratom v piatok nebude vôbec jednoduché. Absolvovať v piatok testovanie, letieť do Džiddy a ešte aj odjazdiť nejaký ten voľný tréning, to sa zdá byť veľmi náročný program. Nehovoriac o tom, že Aston Martin zrejme čaká v Saudskej Arábii ďalší víkend plný frustrácie.