logo F1online.sk

Formuloviny: Džidda v Saudskej Arábii – najrýchlejší mestský okruh na svete

Džidda, Saudská Arábia, ilustračné
© DPPI/Sauber Media Hub
Milan Kubala
Milan Kubala23. 3. 2022

V kalendári ju máme druhýkrát v histórii, no to neznamená, že by sa s Formulou 1 ešte len zoznamovala. Saudská Arábia prvýkrát zanechala svoju stopu v kráľovnej motoršportu už pred desaťročiami, keď na Blízky východ zavítalo jedno z najväčších mien športu — Frank Williams. Po tejto spolupráci sa však po šejkoch v efjednotke akoby zľahla zem, a tak je tento región fanúšikom pomerne vzdialený. Vydajme sa preto v najnovšom dieli Formulovín na objaviteľskú cestu do Saudskej Arábie.

Kolotoč Formuly 1 čakajú preteky na okruhu, ktorý už od začiatku chcel byť oslovovaný prívlastkami s predponou naj. A v mnohých smeroch sa mu to naozaj podarilo; z mestskej trate v Džidde je najdlhší, najkľukatejší i najrýchlejší mestský okruh sezóny.

Ako sa však do Formuly 1 dostal, prečo sa vôbec Saudská Arábia začala usilovať o oživenie spojenia s ňou a čo nás tento víkend čaká? V najnovšej časti Formulovín nám celý príbeh rozpovedia Števo Eisele a Braňo Ježík.

Na Formuloviny sa môžete tešiť vždy v stredu pred veľkou cenou — podcast je dostupný na najpopulárnejších platformách Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts a na webe redbull.sk/formuloviny.

Súvisiace články