logo F1online.sk

Berger kritizuje Kracka, neradí ho medzi „najlepších z najlepších“

Mike Krack
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 3. 2022

Je Mike Krack pre Aston Martin vhodným šéfom? A čo od neho možno očakávať? Po veľmi nevýraznom vystúpení tohto tímu v Bahrajne sa objavujú otázky, či stajňa zo Silverstone ide správnym smerom. Bývalý pilot Formuly 1 a dnes šéf DTM Gerhard Berger pozná Kracka z ich spoločného pôsobenia v tomto šampionáte a príliš ho nepochválil.

Berger sa už skôr pre nemecký Motorsport-Total.com vyjadril, že Krack ho „nijak neohúril“. Bývalý pilot McLarenu, Ferrari či Benettonu navštívil aj prvé podujatie sezóny F1 v Bahrajne, kde sa k svojim slovám aj prihlásil. „Len som povedal svoj názor,“ hájil sa pre novinármi Berger, ktorého cituje Motorsport.com.

Vzhľadom na výsledky vzbudzuje dianie v Aston Martine záujem. Z tímu odišiel Otmar Szafnauer a nahradil ho práve Krack. Roger Griffiths, Mikeov bývalý kolega v BMW, krátko po jeho angažovaní povedal: „Nikdy nebol politik, nie je to žiadny politický netvor, ale nie je ani naivný. Do pitlane nevstúpil už niekoľko rokov, aj keď sa v týchto kruhoch pohyboval. Samozrejme, prešiel si cez BMW v dobe, keď odišiel Jens Marquardt, prišiel Markus Flasch a prevzal po ňom opraty. Taktiež bol zapojený do všetkých rozhovorov so sankčnými orgánmi DTM, FIA a IMSA. Pozná teda všetkých hráčov, len už dlho nebol v padoku F1. To preňho bude zrejme tá najväčšia výzva.“

Tieto slová dávajú po odchode Otmara Szafnauera nový význam. Rumunský rodák očividne nebol spokojný s tým, že mu kanadský miliardár a majiteľ stajne Lawrence Stroll „kecá do roboty“ a snaží sa riadiť úplne všetko. Otmar tak Aston Martinu zamával a nahradil ho Krack, od ktorého môžeme asi len ťažko očakávať, že sa dvojici Stroll – Whitmarsh dokáže postaviť. To nás vracia späť k Bergerovi a jeho vyjadreniam.

„Poďme zistiť, čo s Aston Martinom urobí, ale keď som sledoval jeho počínanie v DTM, tak skrátka nevidím nijakú cestu, ktorou by sa tento tím mohol uberať,“ hovorí šéf nemeckého šampionátu.

„Za celé tie roky nebolo BMW nijak konkurencieschopné. Jeden deň štartovali na dobrej pozícii, pritom nevedeli ako, na druhý deň zas boli úplne vzadu a taktiež nevedeli prečo. Keď niečo také sledujete dlhší čas, spochybňujete ľudí vo vedení a lídrom projektu BMW v DTM bol práve Krack,“ hovorí Berger.

„Pritom to bolo DTM! DTM je skvelé, ale Formula 1 je úplne iná liga. Tu potrebujete byť najlepší z najlepších. Ja tak jeho nevidím. Prepáčte, ak som trochu priamy, ale pýtate sa ma a ja hovorím, čo si myslím,“ dodal Berger.

Nezostáva nám iné než sledovať Krackovo počínanie vo zvyšku sezóny. Je však možné, že Stroll s Whitmarshom hľadali na miesto Szafnauera niekoho, kto poslušne prijme ich velenie a vlastné nápady si nechá pre seba.

Súvisiace články