logo F1online.sk

Hülkenberg: Len som sa tam nejako držal

Nico Hülkenberg
© Aston Martin F1
Milan Kubala
Milan Kubala21. 3. 2022

Sebastian Vettel sledoval Veľkú cenu Bahrajnu len zo svojej hotelovej izby. A po predvedenom výkone Aston Martinov zrejme požiada svojho doktora, aby mu koronavírusovú maródku predĺžil ešte aspoň o jeden týždeň. Nico Hülkenberg sa totiž vo veľkej cene snažil viacmenej len prežiť, nuž a Lance Stroll doslova sršal nechuťou.

Na to, že Nico Hülkenberg v monoposte nesedel od VC Eifelu 2020, podal v kvalifikácii slušný výkon. Na štarte stál na sedemnástej priečke aj pred svojím tímovým kolegom, no v pretekoch sa mu nedarilo prebiť cez stred poľa.

“Začiatok bol OK, no len som sa tam snažil nejako držať,” rekapituloval úvodné preteky a konečné sedemnáste miesto Nico Hülkenberg. “Bolo to ťažké, toto bola najnáročnejšia časť víkendu. Akonáhle nejazdíte s čerstvými pneumatikami a obmedzenia začnú byť čoraz evidentnejšie, musíte všetko manažovať a oveľa lepšie chápať monopost.”

“Veľa som sa naučil. Išlo to celkom OK, ale potom som sa niekoho pokúsil predbehnúť. V prvej zákrute som prebrzdil a odvtedy to šlo dolu vodou. Dosť skoro mi nadelili jedno kolo a potom som padal a padal poradím,” bezradne stisol pery držiteľ rekordu za najviac odjazdených pretekov bez pódia.

Zo zákazníkov Mercedesu nemal problémy len Aston Martin, ale celá ekipa. Do veľkej miery si za to môžu sami, veď Lewis Hamilton skončil na pódiu, no je evidentné, že pohonná jednotka strieborných šípov má časy najväčšej slávy za sebou.

“Videli sme, že aj s DRS sme ostatných nevedeli dobehnúť. Na rovinkách sme rýchlostne trochu strácali,” poznamenal Hulk. “A na miestach, kde nie je toľko gripu, sme mali problémy s balansom.”

Lance Stroll skončil na dvanástej priečke, čo je najlepší výsledok z poslednej šestice zákazníkov Mercedesu. Nemal však z toho radosť. Popretekový rozhovor s ním dokonale vystihol rozpoloženie mladého Kanaďana. Celkom 28-sekundové video pozostávalo z dvoch častí. Tú prvú v rozsahu 15 sekúnd tvorili otázky novinára, zvyšných 13 sekúnd odpovede respondenta.

“Veľa sme sa toho naučili, potrebujeme však nájsť nejakú rýchlosť a na budúci víkend sa zlepšiť,” stroho zhodnotil svoje preteky Lance Stroll. Na margo toho, či Aston Martin vnímal dnešok skôr ako test, doplnil už len pár slov: “Áno, to rozhodne.”

Súvisiace články