logo F1online.sk

Sme najsilnejší zo stredu poľa, tvrdí Magnussen

Kevin Magnussen v cieli
© Twitter/Haas
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl20. 3. 2022

Ďalším silným príbehom začiatku novej éry je znovuzrodenie Haasu a návrat Kevina Magnussena. Dánsky pilot, ktorý sa nečakane vrátil do Formuly 1, obsadil v úvodných pretekoch fantastické piate miesto a bol najlepším z pomyselného zvyšku sveta.

Haas je určite najpozitívnejším prekvapením začiatku novej éry. V minulej sezóne prakticky konštantne okupoval posledné dve miesta a ani raz nebodoval, v Bahrajne, naopak, v podstate kraľoval stredu poľa. Minimálne teda v podaní Kevina Magnussena, ktorý bol počas pretekov za jazdcami Ferrari, Red Bullu a Mercedesu.

Magnussen v závere vyťažil z vypadnutí Red Bullu a cieľovú čiaru preťal ako piaty v poradí. „Dnešok som si užil, bola to zábava. Je nesmierne dobré byť späť na takejto pozícii, no veľká vďaka patrí tímu,“ povedal spokojný Kevin Magnussen, ktorý zdôraznil, že Haas mal dnes naozaj štvrtý najrýchlejší monopost.

„Počas celých pretekov som pred sebou mohol vidieť Mercedes. Znamená to, že sme momentálne najsilnejší v rámci stredu poľa. V závere nám trochu pomohol aj safety car, na ten sa však história pýtať nebude. Rovnako ako celý víkend opakujem, že nedokážem uveriť, akú príležitosť som dostal. Piate miesto, to je niečo šialené,“ pokračoval bývalý pilot McLarenu či Renaultu.

Kevin Magnussen sa do Haasu vrátil doslova na poslednú chvíľu, no s tímom stihol absolvovať predsezónne testy. Mimo F1 bol „len“ jeden rok, no aj tak sa obával, ako jeho telo zvládne pretekovú vzdialenosť, ktorá predstavuje záťaž na krk pilota i celý organizmus.

„Očakával som, že budem unavenejší. Keď ste však v dobrej pozícii, získavate nejakú extra energiu, takže to bolo v poriadku,“ skonštatoval dánsky pilot.

Haas bodoval prvýkrát od pretekov na Nürburgringu v októbri 2020. Do novej éry vstúpil fantasticky, čo zrejme tejto partii pod vedením charizmatického Günthera Steinera všetci doprajeme.

„Naším hlavným cieľom je stred poľa, na ten sa zameriavame. Vieme, že dnes sme mali pri Red Bulloch aj šťastie. Ak o týždeň skončíme v Saudskej Arábii na siedmom mieste, bude to v podstate rovnaké umiestnenie ako dnes. Prialo nám šťastie, vďaka ktorému som získal o štyri body viac,“ uzavrel Kevin Magnussen.