logo F1online.sk

Odľahlo mi, v istých chvíľach som bol veľmi pozadu, prezrádza Sainz

Monoposty Charlesa Leclerca a Carlosa Sainza v parc fermé
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala19. 3. 2022

Ferrari si možno vybralo Charlesa Leclerca ako svojho zlatého chlapca, ktorý by mal Scuderiu vytiahnuť späť na najvyššie priečky, no možnože ho v tomto predbehne Carlos Sainz. Španiel totiž ukazuje, že rýchlostne je na tom minimálne tak dobre ako jeho kolega. Dokazuje to aj sobota v Bahrajne. Napriek tomu, že hovoril o veľmi ťažkom víkende, dokázal skončiť tretí len desatinku za tímovým kolegom.

Krátko pred začiatkom kvalifikácie Sainz tušil, že to nedopadne celkom dobre. Problémy s monopostom ho totiž sprevádzali už od piatkových tréningov, v rámci ktorých si najviac ponosoval na krátke jazdy. Bol to boj, no napokon v ňom dokázal minimálne remizovať.

So stratou 0,129 sekundy na Leclerca je Carlos Sainz spokojný. “Mám veľmi ťažký víkend. Je to jednoduché, bol som pomalý,” nebojí sa pustiť do sebakritiky. “Charles celý víkend odvádzal oveľa lepšiu robotu než ja, zatiaľ čo ja som zaostával.”

“V istých fázach víkendu som bol naozaj veľmi pozadu. Keď sa teda začala kvalifikácia a bojoval som o pole position, odľahlo mi. On odjazdil veľmi dobré posledné kolo. Myslím si, že všetko poskladal do seba. Treba mu zagratulovať a pochváliť aj tím. Skvelou správou je, že sme späť v bojoch o pole position, ja bojujem o pole position prvý raz. Čaká nás zaujímavé a vzrušujúce obdobie,” mädlí si ruky rodák z Madridu.

Posledné víťazstvo Scuderie Ferrari je na pomery najúspešnejšieho tímu Formuly 1 už poriadne bradaté, získal ho ešte v roku 2019 Sebastian Vettel. Po spomínaných singapurských pretekoch to totiž začalo ísť s Maranellom dolu vodou. V úvode sezóny 2020 narazilo na úplné dno.

Vrátiť sa späť si vyžiadalo veľké pracovné nasadenie celej stajne. V nedeľu by sa ju patrilo odmeniť tým vytúženým triumfom, po ktorom by mohla v továrni začať viať prvá víťazná vlajka. Sainz však pamätá na to, že pri jednej vlajke sa to nesmie skončiť.

“Nikdy sme si nemysleli, že to bude ľahké. Mali sme však hladkú kvalifikáciu, nespravili sme žiadne chyby. Musíme v tom pokračovať aj zajtra. Náš tím je koncentrovaný, sebavedomý, ale nie prehnane sebavedomý a určite prehnane neoslavujeme,” zdôraznil Sainz. “Vieme, že my sme Ferrari a mali by sme sa pohybovať tu, nemôžeme to však so vzrušením preháňať. Sú to dobré správy a dnes sme všetci šťastní, ale čaká nás ešte dlhá cesta v tomto roku. Toto je len prvá kvalifikácia a prvé preteky.”