logo F1online.sk

Sainz: Nebol to najlepší deň a aj tak sme boli vysoko

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík18. 3. 2022

Aké rýchle je na prvom podujatí sezóny Ferrari? Nuž, v prvom aj druhom voľnom tréningu boli oba monoposty v najlepšej trojke. Charles Leclerc bol po piatku spokojný, Carlos Sainz už menej. Nedostatky však vidí hlavne vo svojej jazde a nie v aute. Napriek tomu mu to stačilo dvakrát na tretie miesto, čo nie je najhorší pocit.

Carlos Sainz a Charles Leclerc potvrdili dobrú formu monopostu F1-75. Španielsky pretekár držal krok so svojím tímovým kolegom, čo je pre Scuderiu dôležité, keďže potrebuje bojovať s oboma autami. Rodák z Madridu je však predsa o nejaký ten kúsok za svojím kolegom, čo v rozhovore aj priznal.

„Byť s oboma autami v najlepšej trojke a v oboch tréningoch, to je pre tím pozitívny začiatok. Potvrdzujú sa naše dobré pocity, ktoré sme mali od začiatku testov,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„Pokiaľ ide o mňa osobne, tak druhý tréning bol celkom náročný. V kvalifikačných simuláciách autu ešte úplne nerozumiem, trochu sa trápim so zahrievaním predných pneumatík a nedotáčavosťou v strede zákruty. Moja jazda ešte nie je ideálna, takže mám nejaké domáce úlohy. V noci potrebujem zapracovať a zajtra ten stratený čas niekde nájsť,“ hovorí španielsky pretekár.

A čo si z dnešného dňa odniesol? „Ukázalo sa, že sme v dobrej pozícii – aj keď to nebol ten najlepší deň, stále sme boli vysoko,“ povedal Sainz.