logo F1online.sk

Domenicali: Je čas posunúť sa ďalej

Stefano Domenicali
© Twitter/Pirelli
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková17. 3. 2022

Šéf Formuly 1 Stefano Domenicali odmieta, že by tento šport potreboval obnoviť dôveru po minuloročnej dramatickej Veľkej cene Abú Zabí, ktorá priniesla množstvo kontroverzných momentov. Trvá na tom, že osobné rozhodnutie, v tomto prípade už bývalého riaditeľa pretekov Michaela Masiho, nepodmieňuje celkovú dôveryhodnosť kráľovnej motoršportu.

Domenicali v exkluzívnom rozhovore s Martinom Brundlom zo Sky Sports tesne pred otvorením novej sezóny zopakoval, že F1 sa po neslávnom decembrovom finále musí pohnúť vpred. Zároveň dúfa, že FIA tento víkend v plnom rozsahu odhalí výsledky dlhoočakávaného vyšetrovania, ktoré stále nepoznáme. Dozvedieť by sme sa ich mohli už sobotu po zasadnutí Svetovej rady motoristického športu.

Téma kontroverzného rozhodnutia, ktoré viedlo k tomu, že Max Verstappen predbehol Lewisa Hamiltona v poslednom kole Veľkej ceny Abú Zabí v roku 2021, pričom zároveň vyhral nielen preteky, ale aj titul, pochopiteľne dominovala v médiách väčšinu mimosezónneho obdobia. Z veľkej časti táto udalosť zatienila mnohé zaujímavé športové a technické zmeny, ktoré sa chystajú pre tento ročník.

Bývalý šéf Ferrari rázne poprel, že by táto situácia nastala úmyselne. „Ani na sekundu som si nemyslel, že to bolo účelové. Keby som si ako športovec myslel, že to tak bolo, tak by som tam nebol. A môžem vám zaručiť, že to tak nie je.“

Nemalo by vedenie F1 pracovať na obnovení dôvery u fanúšikov? Podľa Taliana nie. „Úprimne povedané, myslím, že dôvera už existuje. Minulý týždeň sme mali stretnutie so všetkými promotérmi pretekov. Takmer všetky miesta, kam ideme, sú vypredané, to znamená, že Formula 1 nemá taký problém a tá dôvera tu je.“

Súvisiace články