logo F1online.sk

Grosjean: Keby Haas zavolal mne, neprijal by som to

Romain Grosjean
© Haas
Milan Kubala
Milan Kubala15. 3. 2022

Romain Grosjean sa s Formulou 1 jazdecky rozlúčil po jeho hrozivo vyzerajúcej nehode na Veľkej cene Sachíru 2020. Odvtedy azda nikdy nebol bližšie k návratu do kolotoča F1 ako teraz po vyhadzove Nikitu Mazepina. Francúzsky pretekár však trvá na tom, že aj keby ho Haas oslovil, on by túto ponuku neprijal.

Kevin Magnussen znel byť ešte pred pár týždňami skalopevne presvedčený, že mu je vo vytrvalostných šampionátoch dobre a do Formuly 1 sa nevráti, kým nedostane ponuku od tímu, ktorý mu sľúbi boje o víťazstvá. Napokon však z toho boli len plané reči. Magnussen priznal, že Steinerov telefonát prijal s obrovským úsmevom na tvári.

Šéf Haasu tak za Mazepina nehľadal náhradu príliš dlho, vraj nikomu inému ani nevolal. Ak by však potreboval širšie rozhodiť svoje siete, možno by sa v nich objavil aj Magnussenov bývalý kolega Romain Grosjean.

O tejto možnosti už musel pouvažovať aj samotný Grosjean. “Veľa ľudí sa ma pýtalo, či by som sa vrátil. Nevrátil by som sa,” odpovedal rozhodne. “V USA som naozaj šťastný, v IndyCar som skutočne spokojný. Každý víkend som nadšený z toho, že do pretekov vstupujem so šancou na víťazstvo.”

“Vo Formule 1 som mal úžasnú kariéru. Tieto preteky sú už za mnou, bola to obrovská súčasť môjho života, ale teraz už píšem ďalšiu kapitolu. Táto ďalšia kapitola je o víťazení v pretekoch a vyhrávaní titulov. Na ten telefonát by som teda neodpovedal pozitívne,” nechal sa počuť držiteľ desiatich pódiových trofejí v F1.

Kevin Magnussen a Romain Grosjean sa celkom dobre poznajú, v Haase spolu strávili štyri sezóny. Počas toho si aj viackrát skočili do vlasov, ale napokon sa z nich stali celkom dobrí kamaráti.

Dnes Magnussenovi želá len to najlepšie. “Ja si myslím, že je to úžasné, teším sa s Kevinom. Je to skvelý chlapík, hoci nevychádzali sme spolu vždy dobre, mali sme trochu iný pohľad na pretekanie s tímovými kolegami. Párkrát sme sa na trati ťukli kolesami, no povedali sme si, čo sme mali na mysli a odvtedy to všetko šlo hladko.”

Problémy medzi kolegami musel Haas riešiť aj vlani. Uvidíme, či sa niečo také nezopakuje aj tento rok, no Romain Grosjean predpovedá, že americký tím na tom bude jazdecky určite lepšie. “Haas sa ocitol v tejto situácii, keď sa vo svete začalo toho toľko diať. Prijali rôzne rozhodnutia, ukončili sponzoring s Uralkali. Verím, že Mazepin jazdil v Haase z jedného dôvodu; pretože tímu prinášal obrovské peniaze.”

“Mick Schumacher teraz bude mať tímového kolegu s množstvom skúseností z F1, a ktorý je veľmi rýchly. Kevinova prednosť je v tom, že vždy dokáže jazdiť v aute v takom stave, v akom je. Auto nemusí byť perfektné, aby bol rýchly, on sa s tým autom vysporiada. Dúfam, že Haas mu dá konkurencieschopný monopost. Mám obavy, že nebude až taký konkurencieschopný, ale ktovie? Dúfam, že sa mýlim. Dúfam, že Kevin sa dostane aj do nejakých súbojov vpredu,” praje mu na záver.

Súvisiace články