logo F1online.skF1online.sk

Norris: Stále sme za Mercedesom i Red Bullom

Lando Norris
© McLaren
Tomáš Schügerl
Tomáš Schügerl8. 3. 2022

Lando Norris hneď po prvom dni testov v Barcelone, keď dosiahol najrýchlejší čas, krotil prehnané očakávania. Vyjadril sa, že by radšej skončil v hĺbke poľa, aby teraz všetci neočakávali od McLarenu niečo, čo ešte nie je reálne.

Fanúšikovia britského tímu by „papájové“ monoposty radi po dlhých rokoch opäť videli v bitke o titul. McLaren síce v minulej sezóne získal svoje prvé víťazstvo od roku 2012, no stále nepatril medzi top tímy, silné prakticky vždy bez ohľadu na typ okruhu a podmienky.

Prvé testy by mohli napovedať, že partia z Wokingu sa v roku 2022 môže vrátiť medzi špičku. Podľa Landa Norrisa však stále dominujú Mercedes s Red Bullom.

„Mercedes v testoch nikdy nevyzerá dobre. Toto konštatovanie platí až do prvých pretekov. Čiže pokiaľ by boli dobrí v testoch, pravdepodobne by v úvodných pretekoch boli úplne úžasní,“ vtipkoval Lando Norris na margo na prvý pohľad slabších časov Mercedesu, ktorý Poháru konštruktérov dominuje už od roku 2014.

Ani Norris však nemôže poprieť, že jeho tím spolu s Ferrari zdá sa v zime urobili určitý krok smerom k špičke. „Už môžeme vidieť nejaký obraz. Sme v solídnej pozícii. Ferrari však vyzerá veľmi silné. Mercedes a Red Bull sú priamo pri nás a povedal by som, že v tejto chvíli trochu pred nami. Každý pracuje na svojich vlastných programoch a jazdí s odlišným množstvom paliva, s rozličnými motorovými módmi a podobne,“ pokračoval 22-ročný rodák z Bristolu.

V McLarene panuje pred druhými testami v Bahrajne pozitívne nastavenie. Všetci v tíme si však uvedomujú, že musia na monoposte ešte zapracovať, aby boli čo najlepšie pripravení na prvý súťažný víkend sezóny.

„Osobne si myslím, že je pred nami ako tímom veľa práce, ak chceme bojovať na úplnej špičke. To sme aj očakávali. Uvedomujeme si, že musíme stále zlepšiť veľa vecí, ak sa chceme dostať na level, kde sú Mercedes s Red Bullom,“ uzavrel Lando Norris.

Súvisiace články

Diskusia