logo F1online.sk

Verstappen odkazuje Russellovi, aby sa staral o svoj tím

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Milan Kubala
Milan Kubala18. 7. 2020

Narážka na nedostatočnú podporu Red Bullu pre Alexa Albona, ktorou sa chcel George Russell zastať britsko-thajského pretekára, nenechala Maxa Verstappena chladným. Pilotovi Williamsu odkázal, aby sa radšej venoval svojmu tímu a zbytočne nehovoril za iných.

Russell v Maďarsku prekvapil tým, že vo Williamse dokázal predbehnúť aj pilota z tímu, ktorý kedysi patril do dnes už rozpadávajúcej sa “top trojky”. Uvedomoval si však, že tu nešlo len o jeho skvelý výkon, ale aj o chybu zo strany Red Bullu, ktorá Albona nevykreslila v najlepšom svetle. Tímu z Milton Keynes odkázal, aby to vyriešili.

“George o tomto tíme nevie nič,” vyhlásil Max Verstappen potom, čo sa dopočul o Russellových slovách. “Myslím si, že bude lepšie, keď sa len bude starať o svoje auto a o svoje výkony namiesto toho, aby hovoril za iných.”

V Red Bulle určite robia, čo vedia, no niekedy to jednoducho nevyjde. O to isté by sa mali pokúšať aj jeho piloti. “Ja sa neustále snažím z auta dostať maximum. Tlačím na to tak, ako len viem. Ak moje auto napríklad nemá na pole position, tak to neznamená, že sa vzdám. Stále sa, samozrejme, snažím s ním ísť až na limit.”

Alex Albon bude potrebovať viac času na to, aby sa s autom zžil. Nuž a rovnako bude potrebovať viac času aj samotný Red Bull, aby monopost dostal do takého stavu, že s ním budú vedieť získať slušné výsledky obaja piloti.

“Ako tím sa trápime už od začiatku sezóny,” uznáva Alex Albon, ktorého sa na aktuálnu situáciu spýtal motorsport.com. “Toto je prvý rok, čo som v tíme už od začiatku sezóny. Nie sme na tom tak, ako by sme chceli, ale hovorím aj to, že so svojím kvalifikačným výkonom nie som spokojný. Moje kolo nebolo ideálne a určite som sa dopustil pár chýb. Nebyť toho, boli by sme v Q3. Nie je to tá prvá päťka, v ktorej by sme mali byť.”

“Keď auto robí, čo nechcete, tak sa s ním jazdí ťažko. Som si istý, že to vyriešime. Viem, že chlapci v továrni pracujú od svitu do mrku a aj napriek problémom auto zlepšujeme. Kúsok po kúsku. Rovnako ako to Red Bull spravil v predchádzajúcich sezónach, určite aj teraz ku koncu roka zosilnieme,” dodal Albon.

Súvisiace články