logo F1online.sk

Vyhodiť Mazepina je jediná správna možnosť, hovorí Ralf Schumacher

Nikita Mazepin
© Facebook/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Vo svetle štvrtkových špekulácií nemeckých médií sme očakávali, že Haas príde v piatok s tlačovým stanoviskom, ktorým definitívne rozlúskne otázku ohľadne budúcnosti Nikitu Mazepina. Zatiaľ sa tak nestalo, ale času už veľa nezostáva. Ak chce Haas urobiť správnu vec, má podľa Ralfa Schumachera len jednu možnosť.

Mohol by sa Mazepin napriek všetkému v sedle udržať? Nuž, drvivá väčšina verejnosti si to nemyslí, Nikita je však oficiálne stále pilotom Haasu. Nedočkavo čakáme na tlačové stanovisko, v ktorom sa konečne dozvieme, ako bude americký tím ďalej postupovať.

„Pre Nikitu je to nešťastné, keďže s tým všetkým nemá nič spoločné,“ povedal pre Sky Germany Ralf Schumacher. Práve jeho, ako strýka Micka Schumachera, sme považovali za zdroj informácií nemeckej televízie, ktorá vo štvrtok uviedla, že Mazepin v Haase končí a nahradí ho Pietro Fittipaldi.

„Je to zložitá situácia, ale oddelenie Mazepinovcov a Haasu je v súčasnosti jedinou správnou možnosťou. Pre tím to však môže byť celkom dobré riešenie aj zo športového hľadiska,“ povedal Schumacher očividne poukazujúc na výkony ruského pretekára v minulej sezóne.

„Musí dôjsť k úplnému oddeleniu, ako jazdeckému, tak sponzorskému. Úplné oddelenie oboch je nevyhnutné. Rolu tu zohrávajú dva faktory: prvým je tlak zvonku a druhým skutočnosť, že Haas je stále americký tím,“ povedal Schumacher, ktorého slová znejú až príliš podobne „zdroju“, na ktorý Sky Germany odkazovalo vo štvrtok.

Odchod Uralkali vyvoláva otázky o budúcnosti tímu Haas, pre ktorý boli ruské peniaze nesmierne dôležité. Portál F1-Insider však informoval, že situáciu pozorne sleduje aj ďalší dôležitý sponzor, spoločnosť 1&1 Ionos, ktorá po ruskej invázii na Ukrajinu údajne nechcela mať nič spoločné s Uralkali ani sa objaviť na monoposte po boku ruskej trikolóry. Je preto možné, že americký tím bol zahnaný do kúta z viacerých strán.

Súvisiace články