logo F1online.sk

Krack: So Sebastianom som ešte o novej zmluve nehovoril

Sebastian Vettel
© Aston Martin
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík4. 3. 2022

Vo Formule 1 sa nám síce v poslednom období vo veľkom uzatvárajú dlhodobé zmluvy, no prestupový kolotoč bude v roku 2022 aj tak zaujímavý. Bez zmluvy na sezónu 2023 je viacero zaujímavých mien, ako napríklad Carlos Sainz, Fernando Alonso či Sebastian Vettel. Očakávame, že o budúcnosti štvornásobného šampióna sa bude veľa hovoriť.

V Aston Martine o nej s Vettelom zatiaľ nehovorili. Nový šéf stajne Mike Krack však verí, že zostane. „Nuž, dúfam, že ja sám som dostatočný dôvod k tomu, aby zostal,“ žartoval šéf Aston Martinu pred novinármi.

„Je jasné, že chalana ako je Seb, navyše štvornásobného majstra sveta, nezaujíma pätnáste, dvanáste alebo ôsme miesto. Našou úlohou je poskytnúť mu výkonné auto a vytvoriť výkonnú štruktúru. Sebastian je chytrý človek, nesústredí sa len na tohtoročné auto, ale viac sa zameria na to, čo sa deje naokolo a či okolo seba vidí dostatočný potenciál,“ hovorí Krack.

„Ak mu to dokážeme ponúknuť, tak podľa mňa máme šancu si ho udržať. Úprimne povedané, ešte som s ním o tom nehovoril, bude k tomu však musieť prísť.“

„Beztak však našou úlohou je dodať pilotovi dobrý balík – potom Sebastian zostane a ďalší jazdci sa radi pripoja,“ dodal Krack.

Ten má reputáciu bossa, ktorý na vzťahy so svojimi pilotmi dbá. Sám začínal ako inžinier, takže v mnohom dokáže jazdcom porozumieť lepšie než technicky menej zdatní šéfovia tímov. „Pre špičkových jazdcov je podpora tímu dôležitá. Myslím, že najdôležitejšie je byť transparentný, jazdec potrebuje vedieť, čo očakávame a aká je naša situácia. Na to som vo svojich predchádzajúcich pôsobiskách dbal,“ hovorí Krack.

„Zatiaľ to vždy fungovalo pomerne jednoducho, ak sa k jazdcovi dokážete zachovať tak, ako je potrebné. To však neznamená, že mu máte zakaždým volať, ale musíte zaviesť prostredie, v ktorom budú cítiť dôveru a pohodlie,“ dodal.

Súvisiace články