logo F1online.sk

Albonovi auto nesadlo, strácalo po všetkých stránkach

Alex Albon
© Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala18. 7. 2020

Alex Albon bude chcieť na sobotu na Hungaroringu čím skôr zabudnúť. Kvalifikácia sa preňho nevyvíjala dobre, a tak aj dopadla. Pilot Red Bullu vypadol už v druhej časti kvalifikácie, keď mu pri poslednom pokuse robila problémy okrem auta aj premávka na konci prípravného kola.

Red Bull vyčkával s výjazdom na trať na Albonov vkus pridlho. V treťom sektore sa v rámci svojho výjazdového kola zaradil na koniec dlhého vláčika monopostov, čo nebola vôbec ideálna príprava auta na ostrý pokus. “Prepáčte, chlapci, ale povedal som vám, aby ste ma nepustili do premávky,” ozval sa vo vysielačke po prejazde cieľovou čiarou.

Ešte predtým sa zas inžinierom sťažoval na to, že auto nie je vôbec stabilné a nemá ani rýchlosť. “V prvej a v druhej zákrute to bolo proste strašné,” vyhlásil. Nebolo to však len o tejto časti okruhu.

Novinárov po kvalifikácii zaujímalo, kde presne stráca jeho Red Bull: “Je to niečo zo všetkého. Áno, nezajazdil som skvelé kolo, no mali sme druhý pokus, aby sme to napravili. Ak mám byť úprimný, šlo o viacero faktorov. Musím sa stretnúť s tímom a prebrať to. Nabudúce musíme byť lepšie pripravení.”

Alex Albon mal problémy aj v piatok. V druhom tréningu sa nejazdilo, nuž a v rámci toho prvého tiež nemal veľa dôvodov na úsmev. Mechanici preto v noci z piatka na sobotu využili žolíka a pracovali na aute. Zlepšiť sa im ho podarilo len čiastočne. “Áno, bolo lepšie v treťom tréningu, ale v kvalifikácii už nie. Musíme tomu prísť na koreň. Nemám veľmi čo viac k tomu povedať.”

Po mokrom druhom tréningu sa Albon vyslovil, že by bol najradšej, keby bola sobota aj nedeľa suchá. Teraz však už vie, ako ťažko sa jazdí s Red Bullom na suchej trati a veľmi dobre si uvedomuje aj fakt, že Hungaroring nie je vôbec stvorený na predbiehanie.

“Áno, chcel by som, aby tento víkend zapršalo! Snáď bude v nedeľu premenlivé počasie. Pre všetkých bude zábavnejšie, ak sa bude počasie cez preteky meniť,” dodáva Albon. “Papierovo to vyzerá tak, že by mali panovať rovnaké podmienky ako dnes. Chcel by som, aby bolo viac mokro, to bude najlepšia šanca, ako v nedeľu získať nejaké pozície.”

Súvisiace články