logo F1online.skF1online.sk

Marko priznal, že Red Bull má problémy s váhovým limitom

Helmut Marko
© Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 2. 2022

Zavedenie nových pravidiel sprevádza nejeden bolehlav. Na barcelonských testoch sa vyskytol nečakaný problém s poskakovaním, ktorý tak trochu zatienil možno tú najväčšiu komplikáciu – váhový limit. S tým majú mnohé tímy veľké problémy, a to napriek navýšeniu maximálnej povolenej hmotnosti o 43 kilogramov. Neobišlo to dokonca ani tých najsilnejších, ako priznal poradca Red Bullu Helmut Marko.

Maximálna povolená hmotnosť bez paliva sa zdvihla na 795 kilogramov, no ani to nestačí. V Red Bulle priznávajú, že práca na „diéte“ s novou RB18 ešte neskončila. „Našim jediným problémom je váha,“ priznal Helmut Marko pre nemecký Motorsport-Magazin.com, na ktorý odkazuje portál RacingNews365.com.

„Toto však trápi všetky tímy. Vďaka Bohu bola minimálna hmotnosť navýšená, ale stále treba urobiť pred štartom sezóny množstvo práce,“ povedal Rakúšan.

Nemusíme pritom hovoriť, že pôvodným zámerov šéfov športu bolo nastaviť limit na 775 kilogramov, ktorý však musel byť navýšený o ďalších 20 kíl. Napriek tomu je jeho splnenie problémom. „Dnes sa koná ďalšie stretnutie. Uvidíme, či dôjde k ďalšiemu navýšeniu,“ povedal Marko v piatok na záver predsezónnych testov. „Všetci až na jedného majú problém s limitom.“

Nevieme síce, ktorý tím nemá s limitom problém, no vieme, že Red Bull to nie je. Ten by sa mal dokonca nachádzať na opačnej strane škály a trpieť najväčšou nadváhou zo všetkých. V Milton Keynes preto orodujú za dodatočné zvýšenie a získať hlasy zrejme nebude problém, keďže deviatim tímom z desiatich by ďalšia zmena významne uľahčila život.

Súvisiace články

Diskusia