logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Rozhodne sa v nasledujúcom týždni

Nikita Mazepin
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2022

Je ešte Uralkali sponzorom Haasu a Nikita Mazepin jeho pilotom? Ešte predvčerom si túto otázku nikto nekládol, ale veci sa môžu v priebehu niekoľkých hodín zmeniť. Americký tím promptne reagoval na štvrtkové dianie na Ukrajine a v piatok z auta odstránil ruskú trikolóru i logá Uralkali. Či je táto spoločnosť naďalej sponzorom tímu zatiaľ nevieme. Günther Steiner novinárom povedal len to, že sa rozhodne v nasledujúcom týždni.

Čo je však teraz najdôležitejšie, Tirolčan ubezpečil, že budúcnosť stajne z Banbury ohrozená nie je. Tím teraz začne pracovať na legálnej stránke veci a na jej výsledok si budeme musieť pár dní počkať. Budúcnosť Uralkali a Nikitu Mazepina však určite istá nie je ani náhodou.

„V nasledujúcom týždni na tom budeme pracovať,“ povedal Steiner. „Sú tu určité právne problémy, ktorými si musíme prejsť a potom sa uvidí, ako to dopadne.“

„Dnes nič neurobím. Vo štvrtok sme sa s našimi partnermi rozhodli, že odstránenie log Uralkali je náš nasledujúci krok. Pokiaľ ide o všetko ostatné, budeme na tom pracovať v nasledujúcom týždni,“ povedal Steiner.

Šéf Haasu však v otázke Nikitu Mazepina nedokázal povedať nič s určitosťou. V dôsledku toho sa začalo prudko špekulovať o tom, že v Bahrajne už bude v kokpite sedieť niekto iný. Na otázku, ohľadne budúcnosti Mazepina, odpovedal Steiner nasledovne: „Musí sa to vyriešiť. Sú do toho zapojené aj vlády a musíme si počkať, ako sa vyvinie situácia na Ukrajine.“

Je tiež dosť pravdepodobné, že pre Mazepina staršieho i mladšieho sa v najbližšom období skomplikuje aj cestovanie. Netreba zabúdať, že Dmitrij je súčasťou reťazca moci v Ruskej federácii a cestovanie sa v najbližšom období zrejme skomplikuje aj ľuďom vzdialenejším Putinovmu úzkemu kruhu.

Súvisiace články

Diskusia