logo F1online.sk

Sú trochu zlomyseľné, hovorí o nových autách Albon

Alex Albon
© Twitter/Alex Albon
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík25. 2. 2022

Po ročnej prestávke sa britsko-thajský pretekár Alex Albon opäť dostáva do rytmu. Prvý i druhý deň predsezónnych testov zajazdil rýchlejšie časy než jeho tímový kolega Nicholas Latifi, aj keď v tejto fáze roka o čas na kolo nejde. Dôležité je vyhnúť sa poruchám a zbierať kolá. To sa Alexovi tiež darí.

Ako sám priznáva, po roku na simulátore a za volantom špeciálu DTM mu chýba prax. Hlavne jeho telo si musí znovu zvyknúť na život vo Formule 1, čo rodák z Londýna každé ráno v Barcelone aj cíti. „Asi je nevyhnutné, že po roku mimo sa budem cítiť trochu neohrabane. Jazdenie s rýchlymi strojmi mi v poslednom roku trochu chýbalo. Môžete trénovať koľko len chcete, ale ráno vás aj tak bude bolieť telo. Hlavne krk na druhý deň cítite,“ povedal Albon

„Pokiaľ ide o jazdu samotnú, tak jazdiť som nezabudol, ale je to skôr o tom, naučiť sa pracovať s novým autom a novým tímom. Vyžaduje sa celkom odlišný jazdecký štýl než na aký som zvyknutý, ale snažím sa to naučiť. Možno to bude chcieť trochu času, no zatiaľ to ide celkom dobre,“ dodal.

V tejto fáze je najdôležitejšie pozbierať čo najviac kôl. Doterajšie vystúpenie Albona a jeho tímu zatiaľ nie je najhoršie. Celkové deviate miesto vo štvrtok, lepší čas než tímový kolega Nicholas Latifi a 47 kôl. Taká je Alexova bilancia po druhom dni testov.

„Môžete sami vidieť, že autá trochu poskakujú a sú tuhé. Takže áno, keď sedíte vo vnútri, sú možno trochu zlomyseľné. V kokpite poskakujete a všetko cítite. Sú však rýchle a všetci odviedli dobrú prácu,“ hovorí Albon.

„V rýchlych zákrutách sa nové autá už teraz vyrovnajú tým minuloročným. Sú síce o trochu ťažšie, no ten rozdiel je malý,“ dodal rodák z Londýna.

Súvisiace články