logo F1online.sk

Logá Uralkali i trikolóra zmiznú. Haas bude v piatok v Barcelone čisto biely

Mick Schumacher
© Twitter/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík24. 2. 2022

Reakcia na dianie na Ukrajine. Logá spoločnosti Uralkali i bielo-modro-červené sfarbenie Haasu už v piatok v Barcelone neuvidíme. Tím bude jazdiť s čisto bielym monopostom, informovali zástupcovia americkej stajne.

Haas vo štvrtok v Barcelone pokračoval podľa plánu. Celé popoludnie sa však množili otázky, ktoré sa týkali hlavne Veľkej ceny Ruska, ale aj postoja Haasu a Mazepinovcov k tejto otázke. Predpoludním stajňa oznámila, že jej šéf Günther Steiner sa nezúčastní plánovanej tlačovej konferencie a stajňa sa k veci vyjadrí neskôr v tlačovom stanovisku. To už poznáme.

“Haas F1 Team sa v piatok 25. februára predstaví na Circuit de Barcelona-Catalunya s monopostom VF-22 v čisto bielom sfarbení bez log spoločnosti Uralkali,” uvádza Haas vo svojom stanovisku.

“Plán jázd sa nemení, Nikita Mazepin bude testovať dopoludnia, Mick Schumacher popoludní.”

“V tejto chvíli nebudeme poskytovať žiadne ďalšie informácie o dohodách s partnermi tímu,” uzatvára americká stajňa svoje krátke stanovisko.

Zároveň očakávame aj stanovisko o zrušení septembrovej Veľkej ceny Ruska, ktoré považujeme za vysoko pravdepodobné, no stále nie oficiálne. Sebastian Vettel sa však už vyjadril, že bez ohľadu na rozhodnutie FOM, on do Ruska nepocestuje. Podporili ho aj ďalší pretekári, ktorým sa nepozdáva myšlienka pretekania v krajine, ktorá je súčasťou vojnového konfliktu. Rusko má v kalendári nahradiť turecký Istanbul.

Vo štvrtok večer mala na danú tému zasadať jednak jazdecká asociácia GPDA, ale stretnúť sa mali aj jednotliví zástupcovia tímov a športu, aby jednali o svojom ďalšom postupe v tejto otázke.

Súvisiace články