logo F1online.skF1online.sk

Leclerc o prehre so Sainzom: Bola to pre mňa lekcia

Ferrari F1-75, Charles Leclerc a Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík21. 2. 2022

Pilot Ferrari Charles Leclerc vlani prehral interný súboj s tímovým kolegom Carlosom Sainzom. V ostatných štatistikách síce viedol, no jeho zlý výsledok v posledných pretekoch a Španielove tretie miesto napokon znamenali, že Sainz sa dostal dopredu. Monačan svoju porážku uznal a povedal, že to preňho bola lekcia, z ktorej sa poučil.

Ako to dopadne tento rok? Asi nie je prekvapujúce, že Ferrari vstupuje do novej sezóny bez jazdeckej jednotky. Leclerc i Sainz majú nateraz povolené voľne súperiť. Mnohí sa však domnievajú, že nebude trvať dlho a v súboji týchto dvoch začnú lietať iskry.

„Bavili sme sa o tom a môžeme spolu voľne pretekať, samozrejme, treba dbať na záujmy tímu,“ povedal Leclerc pre Gazzetta dello Sport. „Určite mi bolo ľúto, keď som vlani s Carlosom prehral. Bola to pre mňa lekcia, no teraz som už otočil list na novú sezónu.“

„Môj prístup sa však nemení, zakaždým sa snažíte bojovať o tie najvyššie pozície a dostať zo seba i z auta to najlepšie,“ hovorí monacký pretekár.

Nové Ferrari F1-75 už poznáme. Svojim agresívnym vzhľadom zaujalo v podstate všetkých, no určite všetkých nepresvedčilo. Avšak ktovie, v Scuderii to očividne pojali s otvorenou mysľou. Aj keď sú vo svojich vyhláseniach opatrní, dobre vedia, že naposledy tento tím zvíťazil ešte v roku 2019.

„Vyhrať titul majstra sveta? Preto sme tu. Máme možnosť pokúsiť sa zvíťaziť na každej trati,“ hovorí Leclerc.

„Naše nové Ferrari sa mi páči, je skutočne nádherné. Z doteraz odprezentovaných áut je náš koncept najodvážnejší. Po všetkej tej práci, ktorú ľudia v Maranelle odviedli, je to vzrušujúci pocit vidieť hotový dizajn nového auta,“ dodal Leclerc.

Predstavenia nových monopostov boli doteraz tak trochu šok. Očakávalo sa, že autá si budú veľmi podobné, pravý opak je však pravdou a zaskočilo to aj samotného Monačana. „Určite to bude zaujímavé. Myslel som si, že medzi autami budú menšie rozdielnosti. Miesto toho vidím, že každý nasleduje svoj vlastný koncept,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia